Πώς να ανταποκριθείτε σε ένα σύντροφο που κλαίει κατά τη διάρκεια του σεξ 

Βλέπετε τον/την σύντροφό σας να κλαίει κατά τη διάρκεια ή μετά το σεξ;  Αυτό θα μπορούσε να σας προκαλέσει αισθήματα ενοχής αλλά και ανησυχίας για το τι μπορεί να συμβαίνει στον/στην σύντροφό σας.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κρατήσετε την ψυχραιμία σας και να κάνετε μια συζήτηση για αυτό. Μην το προσπερνάτε σαν να μην συνέβη τίποτα. Μερικές φορές, το κλάμα του συντρόφου σας κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να υποδηλώνει συναισθηματικά θέματα ή επιφυλάξεις που μπορεί να έχει για τη σχέση σας.

Διευκρινίστε ότι κατανοείτε και συμπονάτε τα συναισθήματά τους και ρωτήστε τους πώς μπορείτε να βοηθήσετε. Είναι σημαντικό να μην βιαστείτε να ξαναρχίσετε το σεξ ή οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα μέχρι να νιώσετε ότι και οι δύο έχετε καταλήξει σε πλήρη επίλυση του θέματος.

  • Ρωτήστε τον/την σύντροφό σας εάν θα ήθελε να σταματήσει (η απάντηση μπορεί να είναι να συνεχίσει ή να σταματήσει)
  • Επιβραδύνετε και παρατηρήστε τις μη λεκτικές ενδείξεις του συντρόφου
  • Σταματήστε τη σεξουαλική δραστηριότητα και κρατήστε τον/την σύντροφό σας κοντά μέχρι να είναι έτοιμος/η να μιλήσει/επικοινωνήσει
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να κλάψει κάποιος/α κατά τη διάρκεια ή μετά το σεξ. Θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, και σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί ακόμη και να είναι ένδειξη ότι υπάρχει μια υγιής και στοργική σχέση με τον σύντροφό σας. Ωστόσο, εάν εκείνος/η κλαίει συχνά κατά τη διάρκεια του σεξ και δεν φαίνεται να καταλαβαίνετε γιατί, ίσως χρειαστεί να μιλήσετε με έναν ψυχοθεραπευτή ή σεξοθεραπευτή για να πάρετε βοήθεια.

Διαβάστε ακόμα: 

Γιατί μπορεί να κλαίτε κατά τη διάρκεια του σεξ