Πώς να χρησιμοποιήσετε το λάδι καρύδας για τα μαλλιά

Το λάδι καρύδας είναι ένα λιπαρό, βρώσιμο λάδι που προέρχεται από τις καρύδες. Είναι ένα δημοφιλές συστατικό σε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων. Οροί μαλλιών, μαλακτικά, σαμπουάν και ενυδατικά προϊόντα ισχυρίζονται ότι βελτιώνουν τα μαλλιά χρησιμοποιώντας λάδι καρύδας.

Το λάδι καρύδας είναι ασφαλές για χρήση μόνο του ή ως συστατικό άλλων προϊόντων μαλλιών. Η χρήση του λαδιού καρύδας από μόνο του διευκολύνει τον έλεγχο της ποσότητας του λαδιού, μειώνοντας τον κίνδυνο λιπαρότητας μαλλιών.

Ξεκινήσετε με μία ή δύο σταγόνες, να δείτε τα αποτελέσματα και, στη συνέχεια, να προσαρμόσετε ανάλογα την ποσότητα εάν χρειάζεται. Τα άτομα με πυκνά, χοντρά μαλλιά γενικά πρέπει να χρησιμοποιούν περισσότερο λάδι.

Οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν λάδι καρύδας για τα μαλλιά τους για:

Ενυδάτωση ξηρών μαλλιών και τριχωτού της κεφαλής

Τα περισσότερα έλαια κάθονται στην επιφάνεια των μαλλιών, αλλά έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να διεισδύσει πιο βαθιά στον άξονα της τρίχας, γεγονός που μπορεί να κάνει τα μαλλιά πιο απαλά και λεία.

Το λάδι βοηθά στο γέμισμα του στελέχους της τρίχας , κάνοντας τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά να φαίνονται πιο υγιή. Το να έχετε ενυδατωμένα μαλλιά μπορεί να μειώσει τη ζημιά που μπορεί να κάνουν στα μαλλιά ορισμένα προϊόντα, όπως τα σκληρά σαμπουάν και τα προϊόντα styling.

Ένα άτομο μπορεί να δοκιμάσει να εφαρμόσει λάδι καρύδας πριν λούσει τα μαλλιά του ή να χρησιμοποιήσει ένα προϊόν styling που κάνει τα μαλλιά να φαίνονται στεγνά.

Άτομα με ξηρό τριχωτό της κεφαλής ή δερματικές παθήσεις που προκαλούν ξηρότητα, όπως το έκζεμα, μπορεί επίσης να επωφεληθούν από τα ενυδατικά αποτελέσματα του λαδιού καρύδας. Ωστόσο, όποιος έχει σοβαρή δερματική πάθηση θα πρέπει να μιλήσει με έναν γιατρό πριν χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε νέο προϊόν.

Πρόληψη του φριζαρίσματος

Τα μαλλιά φριζάρουν όταν το νερό μπαίνει στο στέλεχος της τρίχας, με αποτέλεσμα να διογκώνονται και να φαίνονται ανομοιόμορφα. Το λάδι καρύδας εμποδίζει τα μαλλιά να απορροφούν νερό, ειδικά σε υγρά κλίματα, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του φριζαρίσματος.

Τα κατεστραμμένα μαλλιά τείνουν να φαίνονται φριζαρισμένα, ακόμη και σε ξηρό καιρό. Καθώς το λάδι καρύδας μπορεί να διεισδύσει στον άξονα της τρίχας, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην εξομάλυνση των κατεστραμμένων, ανώμαλων μαλλιών.

Δοκιμάστε να απλώσετε μια ή δύο σταγόνες σε στεγνά μαλλιά, ειδικά πριν βγείτε έξω σε υγρό ή υγρό καιρό.

Αντιμετώπιση της τριχόπτωσης 

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το λάδι καρύδας μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και στην προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών. Πολλές συνταγές προϊόντων συνδυάζουν το λάδι καρύδας με άλλα έλαια, όπως το ινδικό έλαιο φραγκοστάφυλου ή το λάδι από χόρτο ξηρών καρπών.

Μια μελέτη του 2015 εξέτασε την τριχόπτωση λόγω περιβαλλοντικής βλάβης και ρύπανσης. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το λάδι καρύδας ήταν σε θέση να προστατεύει τα μαλλιά από τη φθορά, αναστρέφοντας ή αντιμετωπίζοντας την τριχόπτωση.

Πρόληψη χημικής βλάβης

Το λάδι καρύδας διεισδύει και γεμίζει το στέλεχος της τρίχας, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή εισόδου άλλων επιβλαβών ουσιών στα μαλλιά. Με τη σειρά του, αυτό μπορεί να αποτρέψει τη φθορά των μαλλιών.

Για παράδειγμα, ένα άτομο που σχεδιάζει να κολυμπήσει σε μια χλωριωμένη πισίνα μπορεί να μειώσει την ποσότητα χλωρίου που εισέρχεται στα μαλλιά του προστατεύοντάς τα με λάδι καρύδας.

Ομοίως, το λάδι καρύδας μπορεί επίσης να προστατεύσει τα μαλλιά από τις βλαβερές συνέπειες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Να προσθέσετε λάμψη

Όπως και άλλα έλαια, το λάδι καρύδας μπορεί να αφήσει τα μαλλιά λαμπερά και λεία στην εμφάνιση. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν μερικές σταγόνες ως ορό λάμψης σε στεγνά μαλλιά.

Οι άνθρωποι που θέλουν να αποφύγουν τις σιλικόνες και παρόμοια συστατικά μπορούν να επιλέξουν να αντικαταστήσουν τους ορούς γυαλάδας πλούσιους σε σιλικόνη με λάδι καρύδας.

 Αναζωογονεί τα μαλλιά ανάμεσα στα λουσίματα

Πολλοί άνθρωποι με ξηρά, χοντρά ή σγουρά μαλλιά περνούν περισσότερο ανάμεσα στα λουσίματα για να αποφύγουν να στεγνώσουν τα μαλλιά τους. Μετά από λίγες μέρες, όμως, τα μαλλιά μπορεί να χάσουν το στυλ ή την υφή τους. Ο ψεκασμός με νερό στα μαλλιά μερικές φορές βοηθάει, αλλά το νερό μπορεί επίσης να προκαλέσει φριζάρισμα.

Το λάδι καρύδας λειτουργεί καλά ως αναζωογονητικό μαλλιών και επειδή κρατά το νερό έξω, μπορεί επίσης να αποτρέψει το φριζάρισμα. Απλώς ρίξτε μερικές σταγόνες στα μαλλιά πριν τα τρίψετε ή τα στρίψετε.

Προ-επεξεργασία των μαλλιών

Πολλές σκληρές χημικές ουσίες μπορούν να βλάψουν τα μαλλιά, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που περιέχονται σε λευκαντικά, βαφές και σαμπουάν με βαριά απορρυπαντικά.

Το να βάζετε λάδι καρύδας στα μαλλιά πριν χρησιμοποιήσετε αυτές τις χημικές ουσίες μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη σοβαρής βλάβης των μαλλιών. Οι άνθρωποι μπορούν να δοκιμάσουν λάδι καρύδας ως προθεραπεία πριν χρησιμοποιήσουν ένα καθαριστικό σαμπουάν ή βαφή μαλλιών.

 

 

Πηγές: 

λάδι καρύδαςτριχόπτωσηυγιή μαλλιάφροντίδα μαλλιώνλάμψη στα μαλλιάΦριζάρισμα