Πως να διατηρήσετε τη λάμψη σας αυτά τα Χριστούγεννα

Tα Χριστούγεννα έφτασαν και ήδη απολαμβάνουμε τις αγαπημένες μας εορταστικές λιχουδιές, μείνουμε ξύπνιοι μέχρι αργά να συναντήσουμε φίλους και απολαμβάνουμε περισσότερα αλκοολούχα ποτά από ό,τι συνήθως! Όλα είναι μέρος της εορταστικής διασκέδασης, αλλά κοιτάζοντας στον καθρέφτη προς το τέλος του μήνα, συνήθως βρίσκετε το δέρμα σας που κάποτε ήταν λαμπερό να μοιάζει ταλαιπωρημένο, στρεσαρισμένο και γερασμένο.

Δυστυχώς, το να διασκεδάζουμε πολύ και να ξεχνάμε να φροντίζουμε το δέρμα μας μπορεί να οδηγήσει σε αφυδατωμένο, αδύναμο δέρμα.   Πώς μπορεί λοιπόν το δέρμα σας να επιβιώσει τον Δεκέμβριο;

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε που θα περιορίσουν τη ζημιά ενώ απολαμβάνετε τις γιορτές και θα εξασφαλίσουν λαμπερό δέρμα όλα τα Χριστούγεννα!

Μείνετε ενυδατωμένοι; Το έχετε ακούσει πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά είναι τόσο εύκολο να ξεχάσετε όταν προσφέρεται σε αφθονία και η σαμπάνια! Το αλκοόλ αφυδατώνει το δέρμα σας και μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό λεπτών γραμμών ή να τις κάνει να είναι πιο εμφανείς. Δοκιμάστε να πιείτε ένα ποτήρι νερό ανάμεσα στο  κρασί σας για να εξασφαλίσετε ότι το λαμπερό δέρμα σας φαίνεται φρέσκο ​​το επόμενο πρωί. Παρόλο που το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός σας, είναι πάντα το τελευταίο που λαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, οξυγόνο ή νερό.

Κάντε μια περιποίηση δέρματος:Οι ειδικοί  στο δέρμα μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε λάμψη στο δέρμα σας με εξειδικευμένες θεραπείες προσώπου.

Βρείτε χρόνο για ύπνο ομορφιάς: Το δέρμα σας επανορθώνεται και αναζωογονείται στον βαθύ ύπνο, αλλά η εποχή των πάρτι μπορεί να σημαίνει πολλές αργά νύχτες όπου το δέρμα σας δεν θα έχει τον χρόνο να ανανεωθεί. Προσπαθήστε να κοιμηθείτε όσο πιο πολύ μπορείτε και διαλέξτε προϊόντα που δρουν στο δέρμα ενώ εσείς κοιμάστε!

Πάρτε λίγο προσωπικό χρόνο:  Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφιερώσει λίγο χρόνο για εσάς στην εορταστική τρέλα, μπορεί να είναι τόσο εύκολο να πάτε με τέρμα το γκάζι και μετά να καείτε πριν φτάσει η μεγάλη μέρα. Κάντε το αγαπημένο σας μασάζ για να χαλαρώσετε ή την αγαπημένη σας περιποίηση σε σώμα και πρόσωπο, για νιώσετε καλά σε ψυχή και σώμα.

Αποφύγετε τη ζάχαρη: Απομακρυνθείτε από τα σοκολατάκια και όλα τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά.  Η ζάχαρη μπορεί να σας δώσει αυτή τη λίγη ώθηση ενέργειας αλλά δεν θα βοηθήσει το δέρμα σας. Η ζάχαρη προκαλεί φλεγμονή στο σώμα που προάγει τη γλυκοζυλίωση των ινών κολλαγόνου σας (δηλαδή σταματά να είναι ελαστικές), γεγονός που οδηγεί σε ρυτίδες και απώλεια σφριγηλότητας στο δέρμα.

Εφαρμόστε μια αναζωογονητική μάσκα προσώπου:  Για λάμψη την τελευταία στιγμή επιλέξτε μια μάσκα λάμψης, ή με ενυδάτωση. Για να έχετε αποτελέσματα, πρέπει να τις αφήσετε να δουλέψουν, οπότε ιδανικά τις αφήνετε από 15 έως 30 λεπτά.

Και μην ξεχνάτε! 

Μπορεί να είναι δελεαστικό να πέσετε στο κρεβάτι αφού επιστρέψετε αργά στο σπίτι, αλλά διατρέχετε τον κίνδυνο να φράξετε τους πόρους με τη βρωμιά και τα βακτήρια της ημέρας αν δεν βγάλετε το μακιγιάζ.

Το δέρμα σας θα σας ευχαριστήσει το επόμενο πρωί με τη συνηθισμένη σας λάμψη!