Πως να προλάβετε αλλά και πως να βελτιώσετε τις ρυτίδες στο στήθος

Το δέρμα στο στήθος είναι τόσο ευαίσθητο όσο και το δέρμα του προσώπου μας, αλλά τις περισσότερες φορές οι γυναίκες δεν το φροντίζουν όσο θα έπρεπε. Το ντεκολτέ εμφανίζει κρυφά σημάδια γήρανσης, κι όλα φαίνονται ωραία και χαρούμενα μέχρι να σταθείς μπροστά στον καθρέφτη, συνειδητοποιώντας ότι αυτές οι “πτυχές ύπνου” δεν θα φύγουν, ανεξάρτητα από το πόσο έντονα προσπαθείς.

Συγκεκριμένα, ελάχιστες γυναίκες το ενυδατώνουν ενώ αφήνουν την περιοχή εκτεθειμένη σε χημικές ουσίες αλλά και στις ακτίνες του ήλιου, επιτρέποντας την πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων.

Η απώλεια όγκου και η επαναλαμβανόμενη αναδίπλωση του δέρματος είναι οι δύο μεγαλύτερες αιτίες που προκαλούν τις ρυτίδες στο στήθος. Με την πάροδο του χρόνου, το κολλαγόνο υποχωρεί και σε συνδυασμό με τη βλάβη των ελεύθερων ριζών, το δέρμα γίνεται πιο λεπτό, και αφού κινούμαστε, διπλώνεται και δημιουργούνται πτυχώσεις.  Αυτές οι πτυχές θα μεγαλώνουν βαθύτερα με το χρόνο, – μοιάζει πολύ με τις γραμμές έκφρασης του προσώπου σας. Και όσο πιο λεπτό είναι το δέρμα, τόσο πιο βαθιά μπορούν να σχηματιστούν οι γραμμές.

Υπάρχουν κάποιοι απλοί τρόποι για να αποφύγουμε αυτό το πρόβλημα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμα και να το αντιστρέψουμε.

Δείτε παρακάτω μερικούς εύκολους τρόπους αντιμετώπισης των ρυτίδων που δεν απαιτούν ιδιαίτερη προσπάθεια.

Φροντίστε να κοιμάστε ανάσκελα:  Ο ύπνος στο πλάι ή μπρούμυτα μπορεί να κάνει το δέρμα να διπλώνει, που είναι ένας από τους λόγους που δημιουργούνται οι ρυτίδες. Για να το αποφύγετε, κοιμηθείτε ανάσκελα και προσπαθήστε να το συνηθίσετε. Μπορείτε να διευκολύνετε τον εαυτό σας τοποθετώντας ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα για να σας κρατήσει στην ίδια θέση ή τοποθετώντας δύο μαξιλάρια -ένα σε κάθε πλευρά του σώματος. Επιπλέον, θα έχετε ένα extra bonus: Θα αποφύγετε τη χαλάρωση του στήθους με αυτό το κόλπο!

Περιποιηθείτε τη συγκεκριμένη περιοχή:  Χαλαρώστε και ανανεωθείτε με μια απλή μάσκα αλόης για το στήθος σας. Κόψτε ένα χοντρό φύλλο αλόης βέρα, αφαιρέστε το κέλυφος που το περιβάλλει και απλώστε το εκχύλισμα στο στήθος σας για 20 λεπτά. Η αλόη βέρα σφραγίζει τη φυσική υγρασία του δέρματος, ώστε να μην αφυδατώνεται και να σπάει εύκολα. Αυτή η θεραπεία θα αποτρέψει τον σχηματισμό ρυτίδων και θα κάνει το δέρμα σας να λάμπει.
Μη ρίχνετε ζεστό νερό κατευθείαν στο στήθος:  Αυτή είναι μια κακή ιδέα, επειδή οι υψηλές θερμοκρασίες του νερού αφαιρούν τα φυσικά έλαια του δέρματος, αφήνοντάς το στεγνό και διευκολύνοντας την εμφάνιση των ρυτίδων. Αν ρίξετε το νερό απευθείας στο στήθος σας θα επιταχύνετε αυτή τη διαδικασία. Αντί αυτού, αφήστε το να πέσει από το ντους κατευθείαν πάνω στο κεφάλι, τους ώμους και την πλάτη σας.
Προσέξτε το μέγεθος του σουτιέν:  Εάν το στήθος σας στηρίζεται στη φυσική του θέση φορώντας το σωστό νούμερο σουτιέν, δεν θα υποφέρει από την πίεση λόγω της βαρύτητας. Επίσης, θα ελαχιστοποιήσετε την τριβή στο δέρμα σας. Αυτό σημαίνει πιο λείο δέρμα και λιγότερο ορατές ρυτίδες.
Μην ξεχνάτε το αντηλιακό σας:  Ο ήλιος επιτρέπει στις ακτίνες UV και UVB να διεισδύουν βαθιά στο δέρμα. Αυτό καταστρέφει γρήγορα το δέρμα στο στήθος σας επειδή είναι πολύ ευαίσθητο και έτσι επιταχύνεται η εμφάνιση των ρυτίδων. Για να το αποφύγετε αυτό, εφαρμόστε αντιηλιακό καθημερινά με SPF υψηλότερο από 30, ακριβώς όπως κάνετε με το πρόσωπό σας.