Πράγματα που πρέπει να κάνετε το βράδυ για να χάσετε βάρος

Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, η κατανάλωση υγιεινών τροφών και η τακτική γυμναστική είναι σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε. Υπάρχουν όμως και μικρές αλλαγές που μπορείτε να δοκιμάσετε το βράδυ για να σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε.

Κρατήστε τα βράδια σας απασχολημένα

Μερικές φορές οι άνθρωποι τρώνε υπερβολικά το βράδυ επειδή βαριούνται. Αν είστε εσείς, προσπαθήστε να ταιριάξετε σε κάποιες δραστηριότητες πριν τον ύπνο. Το περπάτημα, το ημερολόγιο, η συνομιλία με έναν φίλο ή η ανάγνωση ενός βιβλίου μπορεί να σας αποσπάσουν την προσοχή από την υπερφαγία. Η απόκτηση ενός νέου χόμπι — όπως η ζωγραφική, η αναπαραγωγή μουσικής ή το πλέξιμο — είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να αποσπάσετε την προσοχή σας από το να τρώτε κάτω όταν βαριέστε.

Καλό  ύπνο

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο αρκετός ύπνος μπορεί να σας βοηθήσει όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Το να έχετε ένα πρόγραμμα στο οποίο τηρείτε και να κάνετε το σωστό κλείσιμο των ματιών μπορεί να βοηθήσει πολύ.

Γυμναστείτε (αλλά όχι πολύ αργά!)

Η σωματική δραστηριότητα νωρίς το βράδυ μπορεί να είναι χρήσιμη. Απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ έντονο. Η άσκηση υψηλής έντασης όπως η διαλειμματική προπόνηση θα μπορούσε να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου που έχετε. Μπορεί επίσης να δυσκολέψει τον ύπνο πριν τον ύπνο. Μην γυμνάζεσαι και πολύ αργά. Σταματήστε τουλάχιστον μια ώρα πριν κοιμηθείτε.

Μην τρώτε πριν κοιμηθείτε

Εάν τρώτε δείπνο ή σνακ πολύ κοντά στην ώρα του ύπνου, μπορεί να εμποδίσει τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους. Αν και ο πραγματικός χρόνος δεν έχει μεγάλη σημασία, πολλοί άνθρωποι που τρώνε αργά το βράδυ επιλέγουν τροφές με πολλές θερμίδες, κάτι που φέρνει αύξηση βάρους. Τα καθυστερημένα γεύματα και τα σνακ μπορεί επίσης να σας δυσκολέψουν να αποκοιμηθείτε. Επιδιώξτε να μείνετε έξω από την κουζίνα από μερικές ώρες πριν τον ύπνο μέχρι να ξυπνήσετε το επόμενο πρωί.

Ετοιμάστε το μεσημεριανό σας γεύμα για την επόμενη μέρα

Αντί να βγείτε για το μεσημεριανό σας γεύμα, εξοικονομήστε χρήματα και ετοιμάστε το γεύμα σας το προηγούμενο βράδυ. Τρώγοντας έξω συνήθως σημαίνει περισσότερο λίπος και νάτριο. Αλλά όταν πακετάρετε μόνοι σας το φαγητό σας, θα έχετε πιο υγιεινές επιλογές. Προτιμήστε πρωτεΐνες όπως αμύγδαλα ή φέτες γαλοπούλας, δημητριακά ολικής αλέσεως, γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά και πολλά φρούτα και λαχανικά.

Επιμείνετε σε ένα Πρόγραμμα

Αν παρατηρήσετε ότι τρώτε υπερβολικά τη νύχτα, μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν έχετε φάει αρκετά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο καλύτερος τρόπος για να το καταπολεμήσετε είναι να φροντίζετε να τρώτε τακτικά τα γεύματά σας. Με αυτόν τον τρόπο, το σώμα σας θα ξέρει πότε πρέπει να προβλέψει το φαγητό. Το να τρώτε ένα σνακ μεταξύ του μεσημεριανού και του δείπνου είναι επίσης εντάξει — απλώς προσπαθήστε να μην το παρακάνετε.

Κλείσε την τηλεόραση

Παρόλο που μπορεί να σας αρέσει να παρακολουθείτε τηλεόραση κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο χρόνος που περνά στην οθόνη ενώ τρώτε μπορεί να σας κάνει να παρακάνετε κατά λάθος. Μπορεί να σας αποσπάσει την προσοχή από το πόσο και τι τρώτε.

Βουρτσίστε και χρησιμοποιήστε νήμα αμέσως μετά το δείπνο

Για να ενθαρρύνετε τον εαυτό σας να αποφύγει το βραδινό φαγητό, κάντε συνήθεια να βουρτσίζετε και να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα μετά το δείπνο. Εάν τα δόντια σας είναι ήδη καθαρά, πιθανότατα θα το σκεφτείτε δύο φορές πριν πάρετε ένα σνακ κοντά στην ώρα του ύπνου. Θυμηθείτε να περιμένετε τουλάχιστον 60 λεπτά πριν το βούρτσισμα —ειδικά αν είχατε κάτι όξινο όπως λεμόνια, γκρέιπφρουτ ή σόδα.

Ανακουφίστε το άγχος

Το άγχος μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους. Προσπαθήστε να αφιερώσετε χρόνο για να χαλαρώσετε το βράδυ. Οι τεχνικές βαθιάς αναπνοής και ο διαλογισμός με επίγνωση είναι υπέροχοι τρόποι για να χαλαρώσετε. Η μείωση των επιπέδων του στρες μπορεί επίσης να κάνει θαύματα για την ποιότητα και την ποσότητα του ύπνου που κοιμάστε.

Σβήστε τα φώτα

Ο ύπνος σε σκοτεινό δωμάτιο είναι μια άλλη συνήθεια που πρέπει να προσθέσετε στη λίστα σας. Σας βοηθά να έχετε καλύτερο ύπνο. Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος και να αποκτήσετε καλύτερo ύπνο,  καλύψτε τα παράθυρα για να αποκλείσετε το φως. (Δοκιμάστε κουρτίνες συσκότισης εάν τα στόρια σας δεν εμποδίζουν καλά το φως.) και αφήστε το τηλέφωνο και τον φορητό υπολογιστή σας τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τον ύπνο. Μια μάσκα ματιών μπορεί επίσης να βοηθήσει.

 

 

αϋπνίαfront-stories