Πράσινος καφές: ο καφές που αδυνατίζει

Ο πράσινος καφές δεν είναι αρκετά διαδεδομένος στη χώρα μας παρότι είναι από τους πιο πλούσιους καφέδες σε αντιοξειδωτικά. Δημοφιλές ρόφημα για όσους το έχουν ψάξει λίγο παραπάνω με τη διατροφή τους και φυσικά για όσους ενδιαφέρονται να χάσουν βάρος. 

Πού οφείλει το χρώμα του ο πράσινος καφές;

Οι κόκκοι αυτού του είδους καφέ είναι πράσινοι καθώς δεν έχουν ψηθεί. Στην πραγματικότητα κατά το ψήσιμο των κόκκων του καφέ, μειώνεται το χλωρογενικό οξύ που σύμφωνα με μελέτες έχει πολλά να προσφέρει στον οργανισμό μας. Ο άψητος πράσινος καφές έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας σε σχέση με τον ψημένο καφέ. 

Γιατί αδυνατίζει ο πράσινος καφές; 

Ο πράσινος καφές οφείλει τις αδυνατιστικές του ιδιότητες στον συνδυασμό καφεΐνης και χλωρογενικού οξέος. Η καφεΐνη είναι δυνατόν να ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό έως και 11%! Σε συνδυασμό μάλιστα με το χλωρογενικό οξύ, που όπως αναφέρουν οι ειδικοί έχει την ιδιότητα να μειώνει την απορρόφηση υδατανθράκων και να ρίχνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, ο πράσινος καφές γίνεται υπερόπλο υπέρ της υγείας και σύμμαχος στην προσπάθεια για αδυνάτισμα. 

Ποια είναι τα συνολικά οφέλη από την κατανάλωση πρασίνου καφέ; 

Ο πράσινος καφές δεν ενεργοποιεί απλά τον μεταβολισμό, συμβάλλοντας στο αδυνάτισμα. Είναι πολύτιμος και για έναν ακόμη λόγο υγείας καθώς βελτιώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων. Ακόμη, μειώνει την αρτηριακή πίεση, ενισχύει την καλή λειτουργία της καρδιάς, βοηθά την ηπατική λειτουργία, ενδείκνυται για άτομα με διαβήτη, καταπολεμά τις βακτηριακες λοιμώξεις ενώ σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες υπερασπίζεται τον οργανισμό ώστε να μην εμφανίσει ή να καθυστερήσει να εμφανίσει Αλτσχάιμερ. 

Υπάρχουν παρενέργειες από την κατανάλωση πράσινου καφέ;

Ο πράσινος καφές έχει υψηλή περιεκτικότητα καφεΐνης. Σε υπερβολική δόση μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, ναυτία, νευρικότητα, γαστρεντερικές διαταραχές και αϋπνία ενώ όσοι τον καταναλώνουν πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι διουρητικός. Η σύμφωνη γνώμη του γιατρού είναι απαραίτητη ειδικά για άτομα που έχουν ευαισθησία στην καφεΐνη ή που αντιμετωπίζουν συχνά κάποιες από τις παραπάνω καταστάσεις. Για παράδειγμα, κάποιος που υποφέρει από αϋπνίες, δεν είναι σοφό να καταναλώσει πράσινο καφέ. 

πράσινος καφές