Προειδοποιητική απεργία για το clawback από τους φορείς ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Με νέα απεργία προειδοποιούν τα Διαγνωστικά κέντρα, κλινικοεργαστηριακοί ιατροί καθώς και τα πολυϊατρεία μέσα στο Νοέμβριο, χωρίς να έχουν ακόμη προσδιορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Οι ιδιωτικοί φορείς αντιδρούν στη διατήρηση του “ληστρικού”, όπως το χαρακτηρίζουν, μέτρου των υποχρεωτικών επιστροφών (clawback) από τα χρόνια των μνημονίων.

Αυτό αποφάσισε το Συντονιστικό όργανο των Ιδιωτικών Ενώσεων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης στα γραφεία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), παρουσία του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Βασίλη Πλαγιανάκου και της αντιπροέδρου, Θεανώς Καρποδίνη.

Όπως δήλωσαν μετά τη συνάντηση οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί και ιδιοκτήτες των Διαγνωστικών Κέντρων:

“Μέχρι στιγμής ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι σε θέση να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα βελτίωσης των οικονομικών δεδομένων των ιατρών και των διαγνωστικών εργαστηρίων, με την κατάργηση του Clawback ή τον περιορισμό του. Γι’ αυτό και ο κλάδος αποφάσισε να αντιδράσει εμπράκτως οργανώνοντας μέσα στον Νοέμβριο την προειδοποιητική απεργία ζητώντας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την κατάργηση του ληστρικού Clawback και την αύξηση των πόρων του ΕΟΠΥΥ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας”.

Υπενθυμίζουμε ότι είναι η δεύτερη φορά εντός της χρονιάς, που οι ιδιοκτήτες και γιατροί των Διαγνωστικών Κέντρων προχωρούν σε κινητοποιήσεις με αίτημα την κατάργηση του clawback, ενώ προεκλογικά ο κλάδος αναγκάστηκε να αναστείλει τις επ’ αόριστον κινητοποιήσεις του εξαιτίας των εκλογών.

clawbackπροεδοποιητική απεργίαφορείς ιδιωτικής πρωτοβάθμιας φροντίδας