Προφυλάξεις για την εποχή του κρυολογήματος και της γρίπης: Τι να κάνετε

  1. Εμβολιαστείτε για τον κορονοϊό .  Όλα τα εγκεκριμένα ή εγκεκριμένα εμβόλια COVID-19 ως εξαιρετικά αποτελεσματικά στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών, νοσηλείας και θανάτου από COVID-19.  
  2. Κάντε το εμβόλιο γρίπης . Ακόμα κι αν συνήθως παραλείπετε ένα εμβόλιο γρίπης, αυτή είναι η χρονιά για να βεβαιωθείτε ότι θα το κάνετε.  Ρωτήστε το γιατρό σας εάν πρέπει να κάνετε και ένα εμβόλιο πνευμονίας.
  3. Μην ξεχνάτε τα παιδιά . Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι τα παιδιά σας (άνω των 6 μηνών) κάνουν εμβόλια κατά της γρίπης — και οποιαδήποτε άλλα εμβόλια χρειάζονται. Τα παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω μπορούν να λάβουν ένα από τα τρέχοντα εμβόλια για τον COVID-19.   
  4. Φροντίστε τον εαυτό σας  και την οικογένειά σας με καλή διατροφή, άφθονη ξεκούραση, σωστή ενυδάτωση, τακτική άσκηση και διαχείριση του άγχους. Και πάντα μείνετε σπίτι αν δεν αισθάνεστε καλά.
  5. Συνεχίστε να προστατεύεστε από τον κορονοϊό . Ακόμα κι αν έχετε  βαρεθεί να ακολουθείτε προφυλάξεις για τον κορονοϊό  , όπως το συχνό πλύσιμο των χεριών σας, το καθάρισμα και την απολύμανση, η χρήση μάσκας προσώπου και η σωματική απόσταση, είναι ιδιαίτερα σημαντικό τώρα να συνεχίσετε την καλή δουλειά — και να ενθαρρύνετε την οικογένειά σας να κάνει το ίδιο.

 

Διαβάστε ακόμα:

Πως λειτουργεί το εμβόλιο mRNA σε ένα βίντεο 2 λεπτών. Η απάντηση της επιστήμης στην ανθρώπινη αμφιβολία

 

 

ιός γρίπηςεμβόλιο γρίπηςπροφυλάξεις για την γρίπημέτρα προφύλαξης από τον ιό της γρίπηςδιασπορά γρίπης