Προκαλούν οι Διοικητές των Νοσοκομείων Νίκαιας και Σαντορίνης

Προκλητική στάση ακολουθούν προεκλογικά οι διοικητές των νοσοκομείων Νίκαιας και Σαντορίνης, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας, αφού αναστάτωσε τις υπηρεσίες με τις παράνομες καθαιρέσεις Προϊσταμένων, μια γυναίκα έχασε τη ζωή της για 30 ευρώ αμέσως μετά την ανάθεση στις “νόμιμες αποκλειστικές” να εντοπίζουν τις “παράνομες”, τώρα συνεχίζοντας την προκλητική στάση τους, κάλεσε σε απολογία εργαζόμενο του νοσοκομείου που άσκησε κριτική στο facebook.

Το Νοσοκομείο Νίκαιας εν τω μεταξύ βρίσκεται σε κακά χάλια. Σκουπίδια με ασθενείς, μολυσματικά μεταφέρονται στο ασανσέρ με ασθενείς, ράντζα ακόμη και στα σκαλιά.

Υπερκοστολογήσεις στη Σαντορίνη

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σαντορίνης ανάρτησε απόδειξη τουρίστα από ιδιωτικό διαγνωστικό για αξονικές σε τουλάχιστον επταπλάσια τιμή από το κρατικό τιμολόγιο, και ζητούσε παρέμβαση Εισαγγελέα. Ταυτόχρονα, παρέθεσε το αντίστοιχο τιμολόγιο του νοσοκομείου Θήρας για τους τουρίστες, το οποίο είναι τριπλάσιο του κρατικού.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η χρέωση από το Νοσοκομείο Σαντορίνης τους τουρίστες για αξονικές είναι: Άνω κοιλίας 200€, κάτω κοιλίας 200€, Οπισθίου περιτοναϊκού 200€, σκιαγραφικό 15€, σύνολο 615€.

Αντίστοιχα, η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι στα Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας των διπλανών νησιών των Κυκλάδων και σε όλη τη χώρα στους τουρίστες χρεώνουν: Άνω κοιλία 70,11€, Κάτω κοιλία 70,11€, Οπισθίου περιτοναϊκού 70,11€, σκιαγραφικό 0€, σύνολο 210,33€.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι “οι τουρίστες για τις ίδιες εξετάσεις πληρώνουν 400€ παραπάνω στο Νοσοκομείο Σαντορίνης. Μας κάνει ρεζίλι διεθνώς και πανηγυρίζει για την παρανομία. Τη Γενική Αίματος (όπως και τις απλές αιματολογικές εξετάσεις) το νοσοκομείο Σαντορίνης την χρεώνει 20€ στον τουρίστα. Στα άλλα Δημόσια Νοσοκομεία στοιχίζει 1 με 2€”.

νοσοκομείο Νίκαιαςαπολογίανοσοκομείο Θήραςυπερκοστολογήσεις