SAFE HOME: Η νέα ψηφιακή πρωτοβουλία της AMGEN HELLAS με στόχο την ενημέρωση και την πρόληψη πτώσεων και τραυματισμών στο σπίτι

Με το μήνυμα «Νιώθουμε Ασφαλείς, Παραμένουμε Ανεξάρτητοι», η Amgen Hellas, ανακοινώνει την πρωτοβουλία, “Safe Home”, ένα διαδραστικό ψηφιακό σπίτι που προσκαλεί τους χρήστες να εξερευνήσουν κάθε δωμάτιο και να εντοπίσουν πιθανούς κινδύνους οι οποίοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μία πτώση ή τραυματισμό. Μέσα από τη σελίδα www.geraosta.gr/safehome το κοινό έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί σε ένα οικείο περιβάλλον και να βρει χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορεί με απλά βήματα να διαμορφώσει το δικό του σπίτι ώστε να είναι ασφαλές.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι πτώσεις αποτελούν τη δεύτερη κύρια αιτία θανάτου από ατυχήματα ή ακούσιους τραυματισμούς παγκοσμίως. Ειδικά για τους ασθενείς με οστεοπενία ή οστεοπόρωση, ένα απλό γλίστρημα μπορεί να οδηγήσει σε κάταγμα, ιδιαίτερα στον καρπό, στους σπονδύλους ή στο ισχίο. Οι συνέπειες των οστεοπορωτικών καταγμάτων μπορεί να επιδεινώσουν δραματικά την ποιότητα ζωής του ασθενή, καθώς ενδέχεται να προκαλέσουν χρόνιο πόνο, αναπηρία και απώλεια της ανεξαρτησίας. Η πρωτοβουλία “Safe Home” έχει ως στόχο να συμβάλλει στην πρόληψη αυτών των τραυματισμών, ενημερώνοντας τους χρήστες για τους πιθανούς κινδύνους σε κάθε χώρο του σπιτιού και προσφέροντας πρακτικές συμβουλές για το πώς να παραμένουν ασφαλείς και να διατηρούν την καλή υγεία των οστών τους.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης εκστρατείας ενημέρωσης «Γερά Οστά» από την Amgen Hellas, η οποία συνεχίζεται για τρίτη χρονιά φέτος, με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών (Ε.Ε.Μ.Μ.Ο.) και του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα». Στο www.geraosta.gr ασθενείς, φροντιστές και επαγγελματίες υγείας μπορούν να βρούν αναλυτικές πληροφορίες και βοηθητικό υλικό σχετικά με την οστεοπόρωση, μία χρόνια και «σιωπηλή» νόσο που αδυνατίζει τα οστά και απαιτεί μακροχρόνια αντιμετώπιση.

Η Άσπα Μπαλτοπούλου, Gen Med Business Unit Senior Manager της Amgen Hellas, μοιράστηκε: “Στην Amgen, πιστεύουμε ότι όλοι αξίζουν να αισθάνονται ασφαλείς και ανεξάρτητοι στο σπίτι τους, και γι’ αυτό εγκαινιάζουμε σήμερα το “Safe Home”, ένα διαδραστικό σπίτι με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ανθρώπων, ώστε να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για την αποφυγή πτώσεων. Ελπίζουμε ότι η πρωτοβουλία “Safe Home” θα παρέχει σε όλους τις πληροφορίες και τους πόρους που χρειάζονται για να δημιουργήσουν ένα πιο ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον”.

Το “Safe Home” είναι δωρεάν και μπορείτε να το βρείτε στο https://www.geraosta.gr/safehome

Amgen Hellas