Σε αναμονή άδειας 400 νέοι γιατροί από την ακύρωση των εκλογών στον ΠΙΣ

Σε αναμονή για άδειες ασκήσεως επαγγέλματος και αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας βρίσκονται 398 νέοι γιατροί, μετά την απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού να ακυρώσει τα αποτελέσματα των εκλογών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Ειδικότερα με βάση τις επίσημες καταγραφές του ΠΙΣ, 377 νέοι γιατροί έχουν δώσει εξετάσεις και είναι σε αναμονή για την αναγνώριση του τίτλου τους από τα αρμόδια όργανα του ΠΙΣ.

Επίσης 13 γιατροί οι οποίοι θέλουν να αναχωρήσουν για εργασία στο εξωτερικό είναι αντίστοιχα σε αναμονή, καθώς ο ΠΙΣ δεν μπορεί πλέον να εκδώσει πιστοποιητικά ορθής άσκησης ιατρικού επαγγέλματος (certificate of goodstanding).

Ακόμη, 8 νέοι γιατροί δεν μπορούν να ξεκινήσουν την εργασία τους, λόγω της μη έκδοσης των αδειών ασκήσεως επαγγέλματός τους.

Τα παραπάνω επισημαίνουν οι κ.κ. Αθ. Εξαδάκτυλος και Γ. Ελευθερίου, πρόεδρος και γενικός γραμματέας του ΠΙΣ βάσει των τελευταίων εκλογικών αποτελεσμάτων. Με σχετική ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι παράλληλα, εξαιτίας της ίδιας απόφασης μη επικύρωσης των αποτελεσμάτων των εκλογών δεν επιτρέπει την εκταμίευση των μισθών για τους 20 εργαζομένους του ΠΙΣ.

Ταυτόχρονα, καλούν τον υπουργό να προχωρήσει άμεσα στην άρση της απόφασής του, την οποία χαρακτηρίζουν παράνομη και αυθαίρετη, προκειμένου να συνεχίσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος απρόσκοπτα να προσφέρει υπηρεσίες στα μέλη του. Και επισημαίνουν στον υπουργό, ότι ο δικαστικός δρόμος που έχει επιλέξει είναι χρονοβόρος και μόνο προβλήματα μπορεί να προκαλέσει στον ιατρικό κλάδο και τους εργαζόμενους του ΠΙΣ.