Σεξ: Έρχεται επανάσταση στην αντισύλληψη για άνδρες;

Σε μια προσπάθεια να προστατευθεί ο πλανήτης, μια επανάσταση στην αντισύλληψη μπορεί να είναι η απάντηση, σύμφωνα με το New England Journal of Medicine.

“Με περίπου 4 στις 10 κυήσεις να είναι απρογραμμάτιστες, είναι η κατάλληλη στιγμή για άλλη μια επανάσταση στην αντισύλληψη, για να προσφέρει επιλογές στους διαφορετικούς πληθυσμούς, που δεν εξυπηρετούνται επί του παρόντος από τις σύγχρονες αντισυλληπτικές μεθόδους”, δήλωσε η καθηγήτρια μαιευτικής – γυναικολογίας, μικροβιολογίας και ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης Deborah Anderson.

Όπως επεσήμανε, ενώ η επανάσταση στην αντισύλληψη τον 20ό αιώνα παρήγαγε αρκετές αποτελεσματικές μεθόδους ελέγχου των γεννήσεων, που ανασχημάτισαν την κοινωνία, υπάρχει ανάγκη για περισσότερες επιλογές αντισύλληψης σήμερα.

«Νέες έννοιες αντισύλληψης αναδύονται, οι οποίες θα μπορούσαν να συμβάλουν στην κάλυψη του υπολειπόμενου χάσματος, συμπεριλαμβανομένης της ανδρικής αντισύλληψης, που ελέγχεται σε κλινικές δοκιμές.

Υπάρχει, επίσης, μια νέα προσέγγιση, που ονομάζεται τεχνολογία πρόληψης πολλαπλών σκοπών (MPT).

Αυτή προσφέρει διπλή προστασία από ακούσια εγκυμοσύνη και από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα – όπως ο ιός του απλού έρπητα τύπου 2. Οι γυναίκες την έχουν υποδεχτεί με ενθουσιασμό και αυτή τη στιγμή είναι υπό ανάπτυξη”, ανέφερε η συγγραφέας του άρθρου.

 

αντισύλληψη