Sex: πώς να επιλέξεις το καλύτερο λιπαντικό για εσένα

Ένα λιπαντικό προϊόν μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του sex σε πολλές περιπτώσεις. Πρόκειται για παρεξηγημένα προϊόντα, όπου όταν η συζήτηση έρχεται σε αυτά, ανακαλύπτουμε ότι υπάρχουν πολλά ταμπού. Ας μην ξεχνάμε ότι τα λιπαντικά προϊόντα μπορούν να σώσουν τη σεξουαλική ζωή γυναικών μετά την εμμηνόπαυση, όπου τα προβλήματα ξηρότητας του κόλπου μπορούν να τους στερήσουν τη χαρά του sex. Σημαντικό, ωστόσο, είναι να επιλέξει κανείς το σωστό λιπαντικό για τη σεξουαλική του υγεία.

-Τα είδη των λιπαντικών προϊόντων

Τα είδη των λιπαντικών προϊόντων διακρίνονται ανάλογα με τη σύστασή τους. Κάπως έτσι, έχουμε τα λιπαντικά με βάση το νερό, τα λιπαντικά με βάση τη σιλικόνη και τα λιπαντικά με βάση κάποια έλαια. Τα λιπαντικά με βάση το νερό είναι σε γενικές γραμμές τα προτιμότερα αφού είναι συμβατά με όλα τα είδη των προφυλακτικών και χάρη στην λεπτόρευστη υφή τους εξασφαλίζουν σταθερότητα στο προφυλακτικό. Παράλληλα, είναι συμβατά με όλα τα σεξουαλικά βοηθήματα ανεξάρτητα από το υλικό κατασκευής τους. Τα λιπαντικά από σιλικόνη, από την άλλη πλευρά, είναι πιο παχύρευστα με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο σταθερά κατά τη χρήση προφυλακτικού. Ακόμη, δεν είναι συμβατά με σεξουαλικά βοηθήματα που είναι φτιαγμένα από σιλικόνη. Τέλος, τα ΄λιπαντικά από έλαια αποτελούν πιο φυσικές λύσεις. Προσοχή χρειάζεται στο ενδεχόμενο να περιέχουν φυσικά σάκχαρα – όπως για παράδειγμα το έλαιο καρύδας- αφού αυτά μπορεί να προκαλέσουν κολπικές μυκητιάσεις.

-Ειδικές προφυλάξεις

Μετά τη χρήση λιπαντικών προϊόντων οποιασδήποτε βάσης, θα πρέπει να ακολουθεί καλός καθαρισμός με ήπιο καθαριστικό για την ευαίσθητη περιοχή και άφθονο νερό. Το ίδιο βεβαίως ισχύει πάντα μετά τη σεξουαλική επαφή ανεξάρτητα από τη χρήση λιπαντικού ή όχι…

sexλιπαντικά προϊόντα