Σοβαρά επεισόδια στο Παίδων Αγία Σοφία από εγκαταλελειμμένα παιδιά

Μείζον ζήτημα στη λειτουργία των παιδιατρικών Νοσοκομείων δημιουργείται με τα εγκαταλελειμμένα παιδιά που φιλοξενούνται με εισαγγελική εντολή.

Τα παιδιά φιλοξενούνται σε εντελώς ακατάλληλους χώρους ενώ θα έπρεπε να βρεθούν ειδικοί χώροι φιλοξενίας από το Υπουργείο Εργασίας.

Αυτό επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνοντας πως μετά την αρχική ανάδειξη του ζητήματος τα εγκαταλελειμμένα παιδιά μειώθηκαν. Τελευταία όμως, έχουν αρχίσει να αυξάνονται καθημερινά.

Σήμερα βρίσκονται 60 παιδιά εγκαταλελειμμένα στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή. Στο Παίδων Αγίας Σοφίας είναι 27. Η κατάσταση πολλές φορές είναι ανεξέλεγκτη από επεισόδια που δημιουργούν τα παιδιά που ζουν σε ένα Νοσοκομείο χωρίς να έχουν προβλήματα υγείας μόνο και μόνο γιατί εγκαταλείφθηκαν.

“Τον Σεπτέμβριο παρά λίγο να θρηνήσουμε θύματα από την επιθετικότητα ενός παιδιού”, τονίζει η διοίκηση της Ομοσπονδίας και εξηγεί: “Κυνηγούσε με σπάτουλα από το καρότσι της καθαριότητας το Νοσηλευτικό και Ιατρικό Προσωπικό. Έσπασε πόρτες, ξήλωσε κουρτίνες, έσπαγε ότι έβρισκε μπροστά του. Παρά λίγο να πνίξει τη θεία του με τα χέρια στο λαιμό. Την έσωσε μια Νοσηλεύτρια.

Η κατάσταση είναι αφόρητη. Την ώρα που γεμίζουν τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία με εγκαταλελειμμένα παιδιά και δεν υπάρχουν χώροι φιλοξενίας κλείνουν μία Προνοιακή Μονάδα της Γλυφάδας.

Οι περισσότεροι φιλοξενούμενοι μεταφέρονται στην Προνοιακή Μονάδα Παίδων της Βούλας”.

Η Ομοσπονδία προτείνει την αξιοποίηση της Μονάδας της Βούλας για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά των Παιδιατρικών Νοσοκομείων με την πρόσληψη του κατάλληλου Προσωπικού και προσθέτει πως αν δεν δοθεί λύση με τα εγκαταλελειμμένα παιδιά θα οργανώσει κινητοποιήσεις πριν θρηνήσουμε θύματα.

ΠΟΕΔΗΝεγκαταλελειμμένα παιδιάΠαίδων Αγ. Σοφία