Σταμάτησαν οι χημειοθεραπείες στο Νοσοκομείο Λήμνου

Σοβαρές είναι οι επιπτώσεις στη Λήμνο από την έλλειψη γιατρών στον παθολογικό και χειρουργικό τομέα, καταγγέλλει εκ νέου η ΠΟΕΔΗΝ, επισημαίνοντας ότι το γεγονός οδήγησε σε διακοπή των χημειοθεραπειών στο νοσοκομείο του νησιού.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου πραγματοποίησαν σύσκεψη χθες με την παρουσία εκπροσώπου της ΠΟΕΔΗΝ για την αποτύπωση της κατάστασης.

Διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα στο νοσοκομείο, από την έλλειψη γιατρών ειδικά στο χειρουργικό και παθολογικό τομέα.

Συγκεκριμένα, σταμάτησαν να γίνονται χειρουργεία καθότι υπάρχει μόνο ένας επικουρικός χειρουργός, ενώ η μοναδική παθολόγος που υπηρετεί στο νοσοκομείο, αρνείται να κάνει τις χημειοθεραπείες που έκανε μέχρι σήμερα, γιατί δεν είναι στα καθήκοντά της.

Η Ογκολόγος του Νοσοκομείου λείπει πέντε χρόνια με αναρρωτική άδεια με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Στη σύσκεψη, γυναίκα καρκινοπαθής εξέφρασε την αγωνία και απόγνωσή της, αναδεικνύοντας την ταλαιπωρία και την αδυναμία των καρκινοπαθών του νησιού να ταξιδεύουν κάθε 18 ημέρες στην Αθήνα να κάνουν χημειοθεραπείες.

Ο ΠΟΕΔΗΝ κάλεσε τον Υπουργό Υγείας να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημαμ είτε εκ των έσω -όπως γινόταν μέχρι σήμερα- είτε με πρόσληψη επικουρικού ογκολόγου, καθότι οι καρκινοπαθείς του νησιού είναι σε απόγνωση, σε ένα Νοσοκομείο που είναι διοικητικά ακέφαλο από τον Οκτώβριο του 2018.

ΠΟΕΔΗΝνοσοκομείο Λήμνουχημειοθεραπεία