Στη μάχη κατά του κοροναϊού ηλεκτρονικό βραχιόλι που ιχνηλατεί τις επαφές ατόμων που διαγνώστηκαν θετικοί στον κοροναϊό

Στη μάχη κατά του κορονοϊού και στη δύσκολη περίοδο της εξόδου από το lockdown όλα τα διαθέσιμα όπλα είναι απαραίτητα.

Ηλεκτρονικό βραχιόλι που αναπτύχθηκε από μία ιταλική νεοφυή επιχείρηση (start up) επιτρέπει να ελεγχθεί εάν τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας, αλλά και να ιχνηλατηθούν οι επαφές ενός προσώπου που διαγνώσθηκε θετικό στον κοροναϊό.

Με το καλοκαίρι να πλησιάζει, η καινοτομία αυτή θα μπορούσε να αποδειχθεί χρήσιμη, ακόμη και σωτήρια για τα παραθαλάσσια θέρετρα και γενικότερα για την τουριστική βιομηχανία, που πλήττεται σοβαρά από την κρίση που συνοδεύει την εξάπλωση του κοροναϊού.

Το μηχάνημα αυτό έχει προκαλέσει επίσης το ενδιαφέρον διαφόρων εταιρειών που το αντιμετωπίζουν ως χρήσιμο εργαλείο, το οποίο θα επιτρέπει στους υπαλλήλους τους να εργάζονται με ασφάλεια στο γενικότερο αυτό πλαίσιο της πανδημίας.

Το νέο αυτό βραχιόλι ελέγχου ονομάζεται “Labby Light” και αναπτύχθηκε από την εταιρεία MetaWellness που εδρεύει στο Μπάρι, στην Απουλία (νότια Ιταλία). Οι κατασκευαστές του το παρουσιάζουν ως ένα έξυπνο ρολόι, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως μία μορφή ηλεκτρονικού κλειδιού για να τοποθετηθεί σε μια τσάντα, ή ενός τσιπ για να τοποθετηθεί κάτω από μια προστατευτική μάσκα.

Η τιμή πώλησής του είναι….

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Κοροναϊόςβραχιολάκι