Στο “μικροσκόπιο” των Περιφερειών τα πλαστά πτυχία της υγείας

Τα πλαστά πτυχία των επαγγελματιών υγείας μπαίνουν τώρα στο στόχαστρο του υπουργείου Υγείας ύστερα από προφορικές καταγγελίες που έχουν φτάσει στις περιφερειακές υπηρεσίες.

Για το λόγο αυτό, ξεκινούν έλεγχοι σε βάθος 20 έως και περίπου 40 ετών από τις Περιφέρειες και τις περιφερειακές ενότητες που εποπτεύουν, προκειμένου να διερευνηθούν όλοι οι τίτλοι σπουδών που έχουν εκδοθεί από τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ήδη κάποιο έλεγχοι που έχουν γίνει από τις πρώτες καταγγελίες έχουν διαπιστώσει πλαστά πτυχία, με αποτέλεσμα τώρα, η αρμόδια γενική διεύθυνση υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας και η υπαγόμενη σε αυτήν διεύθυνση Ιατρών, λοιπών επιστημόνων και επαγγελματιών υγείας να ζητά ελέγχους που φτάνουν μέχρι και το 1980.

Στη σχετική απόφαση που εκδόθηκε από την προϊσταμένη της διεύθυνσης κ. Α. Δανιηλίδου, σημειώνεται ότι “η υπηρεσία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει γίνει αποδέκτης προφορικής γνωστοποίησης πλαστών τίτλων σπουδών μετά από επιβεβλημένο έλεγχο που διενεργήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Επικράτειας”.

Για το λόγο αυτό ζητά από τις Περιφέρειες – οι οποίες με τη σειρά τους καλούνται να ενημερώσουν τις περιφερειακές ενότητες που εποπτεύουν – να διενεργήσουν σχετικούς ελέγχους “για τους τίτλους που έχουν εκδοθεί από κράτη – μέλη της Ε.Ε. μετά το 1980 για ιατρούς και οδοντιάτρους και για τους φαρμακοποιούς από τον Φεβρουάριο του 1999“.

έλεγχοςπεριφέρειεςπλαστά πτυχία