Στον Ιάπωνα ιολόγο Michiaki Takahashi, ο οποίος ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο κατά της ανεμοβλογιάς το 1974, αφιερώνει η Google το σημερινό της doodle 

Στην 94η επέτειο από τη γέννηση του Ιάπωνα ιολόγου Dr Michiaki Takahashi, η Google αποκάλυψε το μοναδικό animated doodle της για να αποτίσει φόρο τιμής για το πρωτοποριακό έργο του στον τομέα του εμβολίου.

Ο Δρ Takahashi που γεννήθηκε σήμερα το 1928, είναι περισσότερο γνωστός για την ανάπτυξη του πρώτου εμβολίου κατά της ανεμοβλογιάς. Το doodle της Google στις 17 Φεβρουαρίου παρέχει μια καρτουνίστικη αναπαράσταση του ταξιδιού του στην ανακάλυψη του εμβολίου. Το σημερινό Doodle δημιουργήθηκε από τον Tatsuro Kiuchi, έναν   καλλιτέχνη από το Τόκιο της Ιαπωνίας. 

Όταν κάποιος ψάξει στο google, θα δει τα γράμματα “GOOGLE” σχεδιασμένα σε διαφορετικές εικόνες που αφηγούνται μια ιστορία. Ξεκινώντας με το γράμμα «G», δείχνει ότι ο Ιάπωνας ιολόγος φαίνεται να ερευνά την ασθένεια στο μικροσκόπιο για να βρει λύση, ενώ το πρώτο «Ο» απεικονίζει ένα παιδί με ανεμοβλογιά. Ενώ, το δεύτερο «Ο» και «Ζ» δείχνουν ότι ο γιατρός φαίνεται να κάνει το εμβόλιο σε ένα παιδί. Και τέλος, στο γράμμα “E”, φαίνεται ότι η σοβαρότητα της ανεμοβλογιάς έχει μειωθεί λόγω του εμβολίου.   

Το εμβόλιο της ανεμοβλογιάς, έχει χορηγηθεί σε εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο ως αποτελεσματικό μέτρο για την πρόληψη σοβαρών περιπτώσεων της μεταδοτικής ιογενούς νόσου και της μετάδοσής της.

Γεννημένος στην Οσάκα της Ιαπωνίας, ο Michiaki Takahashi αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Οσάκα με πτυχίο ιατρικής και εντάχθηκε στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Μικροβιακών Νόσων του Πανεπιστημίου της Οσάκα το έτος 1959. Ο Δρ Takahashi έλαβε ερευνητική υποτροφία στο Baylor College στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1963 μετά από έρευνα για την ιλαρά και ιούς πολιομυελίτιδας. Όταν το παιδί του εμφάνισε ένα τρομερό κρούσμα ανεμοβλογιάς εκείνη την περίοδο, τον ανάγκασε να επικεντρώσει τις ικανότητές του στον έλεγχο του εξαιρετικά μεταδοτικού ιού. 

Ο Δρ Takahashi ανακάλυψε τον πρώτο εμβολιασμό κατά του ιού της ανεμευλογιάς, που προκαλεί την ανεμοβλογιά, το 1974. Στη συνέχεια υποβλήθηκε σε εκτεταμένες δοκιμές με ανοσοκατεσταλμένους ανθρώπους και βρέθηκε απίστευτα επιτυχημένος. Το μοναδικό εμβόλιο ανεμευλογιάς που εγκρίθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία το 1986 από το Ίδρυμα Ερευνών για Μικροβιολογικές Ασθένειες στο Πανεπιστήμιο της Οσάκα. Ο σωτήριος εμβολιασμός που αναπτύχθηκε από τον Δρ Takahashi υιοθετήθηκε γρήγορα σε περισσότερες από 80 χώρες. 

Takahashiανεμοβλογιά