Στους “ράμπο” της υγείας το θέμα έλλειψης παιδιάτρου στη Σάμο

Εντολή διενέργειας ένορκης διοικητικής εξέτασης στον Γενικό Επιθεωρητή του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π.), έδωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να προσδιοριστούν τυχόν υπάρχουσες ευθύνες σχετικά με την μη κάλυψη με ιατρούς, κατά τον τρέχοντα μήνα, του Παιδιατρικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου «Άγιος Παντελεήμων».

Υπενθυμίζουμε ότι η μοναδική παιδίατρος που είχε απομείνει στο νοσοκομείο, χρειάστηκε επείγουσα άδεια, προκειμένου να περιθάλψει τη μητέρα της σε νοσοκομείο της Αθήνας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής για τέσσερις ημέρες.

Για την αντιμετώπιση του ζητήματος, ο υπουργός είχε ζητήσει τη μετακίνηση στο νοσοκομείο του παιδιάτρου από το Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου, όμως ο παιδίατρος του Κέντρου Υγείας πήρε άδεια κι αυτός, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί εμπλοκή στην κάλυψη του νοσοκομείου.

Το θέμα είχε αναδείξει η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία μετείχε σε ευρεία σύσκεψη των φορέων της υγείας του νησιού, και επεσήμανε ότι η μοναδική παιδίατρος του νοσοκομείου, παραμένει στη θέση της μετά από μετακίνηση, και η οποία βιώνει συνθήκες επαγγελματικής εξουθένωσης καθώς αναγκάζεται να εφημερεύει καθημερινά.

ΣΕΥΥΠΒασίλης Κικίλιαςνοσοκομείο ΣάμουΕΔΕ