Συνάντηση με την πρέσβη των ΗΠΑ και τις φαρμακευτικές εταιρείες

Κλειστή συνάντηση στο Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο πραγματοποιήθηκε σήμερα με τη συμμετοχή της πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, και των μελών των Επιτροπών Φαρμακευτικών Εταιρειών καθώς και Ιατρικών Συσκευών και Διαγνωστικών, όπως γνωστοποίησε το Επιμελητήριο μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συνάντηση αποτέλεσε πλαίσιο για μια ουσιαστική και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων γύρω από κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον τομέα της υγείας στην Ελλάδα. Τα μέλη των δύο επιτροπών είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν την πρέσβη για τις πρόσφατες εξελίξεις, τις προκλήσεις και τις προτεραιότητες τόσο στον φαρμακευτικό κλάδο όσο και στον τομέα των ιατρικών συσκευών και των διαγνωστικών. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση για συνεχή διάλογο και συνεργασία, με στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας, τη βελτίωση της πρόσβασης των ασθενών σε αυτήν, καθώς και την ενδυνάμωση της αποτελεσματικότητας και της ανθεκτικότητας του εθνικού συστήματος υγείας.

Την ίδια ημέρα, στην Αθήνα βρέθηκε και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Συμβούλων των ΗΠΑ, Στίβεν Μιράν, μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες προσωπικότητες της αμερικανικής οικονομικής πολιτικής. Ο Μιράν, που θεωρείται βασικός οικονομικός σύμβουλος του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, αναφερόμενος στην ελληνική εμπειρία και στα θετικά αποτελέσματα της χαλαρής νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά την περίοδο της κρίσης χρέους.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό η πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, η οποία υπογράμμισε τον θεσμικό και πολιτικό συμβολισμό της επίσκεψης, καθώς και τη στρατηγική σημασία και το βάθος των ελληνοαμερικανικών σχέσεων στους τομείς της οικονομίας και της γεωπολιτικής.

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ