Συνεχής η πρόοδος για την επιβίωση του καρκίνου του πνεύμονα

Ο αριθμός των νέων περιπτώσεων καρκίνου του πνεύμονα μειώθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά τα ποσοστά προσυμπτωματικού ελέγχου εξακολουθούν να είναι χαμηλά, σύμφωνα με έκθεση του 2022.

Η 5η ετήσια έκθεση της American Lung Association, που κυκλοφόρησε στις 15/11, υπογραμμίζει πώς ο αριθμός του καρκίνου του πνεύμονα ποικίλλει ανά πολιτεία και εξετάζει βασικούς δείκτες σε όλες τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων νέων περιπτώσεων, επιβίωσης, έγκαιρης διάγνωσης, χειρουργικής θεραπείας, έλλειψης θεραπείας και ποσοστών προληπτικού ελέγχου.

Yπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για περισσότερα άτομα να υποβάλλονται σε προληπτικό έλεγχο

Ο προσυμπτωματικός έλεγχος του καρκίνου του πνεύμονα είναι το κλειδί για την έγκαιρη διάγνωση και η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές.  

Ενώ ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του πνεύμονα παραμένει ανεπαρκής, η νέα  έκθεση αποκάλυψε συνεχή πρόοδο για την επιβίωση του καρκίνου του πνεύμονα.

Το ποσοστό πενταετούς επιβίωσης από καρκίνο του πνεύμονα είναι τώρα 25% και αυξήθηκε κατά 21% από το 2014 έως το 2018“, δήλωσε ο Harold Wimmer, Εθνικός Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της American Lung Association.

Η αυξημένη επιβίωση του καρκίνου του πνεύμονα αποδίδεται στην πρόοδο της έρευνας, στις καλύτερες θεραπείες και σε άλλους παράγοντες, ωστόσο, ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του πνεύμονα είναι η πιο άμεση ευκαιρία που έχουμε για να σώσουμε ζωές“. 

 

 

 

Lung.org

καρκίνος του πνεύμονα