Συνεργασία FARAN και STADA Arzneimittel στη Νεφρολογία

Η ΦΑΡΑΝ ΑΒΕΕ επεκτείνει τη συνεργασία της με την STADA Arzneimittel AG και στον τομέα της Νεφρολογίας με τη διάθεση καινοτόμου θεραπείας για ασθενείς με IgA Nεφροπάθεια. Πρόκειται για την πρώτη και μοναδική εγκεκριμένη από τον ΕΜΑ ανοσοτροποποιητική θεραπεία για την αντιμετώπιση της πρωτοπαθούς νεφροπάθειας ανοσοσφαιρίνης Α (IgAN), σε ενήλικες με κίνδυνο γρήγορης προόδου της νόσου, με λόγο πρωτεϊνης-κρεατινίνης ούρων (UPCR) ≥1,5 g/gram.

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 24ου Πανελληνίου Συνεδρίου Νεφρολογίας, στα πλαίσια δορυφορικού συμποσίου με θέμα τις εξελίξεις στη θεραπεία της IgA Νεφροπάθειας.

Η καινοτόμος φαρμακοτεχνική μορφή του σκευάσματος έχει σχεδιαστεί για να απελευθερώνει τη δραστική ουσία στην περιοχή του λεπτού εντέρου όπου εδράζονται οι πλάκες του Peyer και από όπου σύμφωνα με τα κυρίαρχα μοντέλα, πηγάζει η παθογένεια της νόσου.  Το σκεύασμα χρησιμοποιεί μία τεχνολογία δύο σταδίων η οποία επιτρέπει στη δραστική ουσία να περνά από το στομάχι και το έντερο χωρίς να απορροφάται, αλλά να απελευθερώνεται κατά ώσεις μόνο όταν φθάσει στον τελικό ειλεό. Εκτός από την ισχυρή τοπική της δράση, ένα επιπλέον πλεονέκτημα της χρήσης αυτής της δραστικής ουσίας είναι ότι έχει πολύ μικρή βιοδιαθεσιμότητα, με περίπου 90% αυτής να αδρανοποιείται στο ήπαρ πριν φθάσει στην συστηματική κυκλοφορία. Αυτό σημαίνει ότι μία υψηλή συγκέντρωση μπορεί να απελευθερωθεί τοπικά στο σημείο όπου είναι απαραίτητη, μειώνοντας τη συστηματική έκθεση και συνεπώς μειώνοντας τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Η IgA Νεφροπάθεια είναι μία ορφανή νόσος που επηρεάζει περίπου 200.000 άτομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Ηνωμένο Βασίλειο και συνήθως επηρεάζει νεαρούς ενήλικες (20-35 ετών). Η IgA Νεφροπάθεια μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της νεφρικής λειτουργίας  που ενδεχομένως να καταλήξει σε τελικού σταδίου νεφρική νόσο.

Ο Γενικός Διευθυντής  της FARAN, κ. Παναγιώτης Κουκουλομμάτης ανέφερε: «Η εταιρεία αντιλαμβανόμενη τις ανάγκες για καινοτόμες θεραπείες, συνεχώς αναζητά και επιλέγει τα κατάλληλα προϊόντα και προσφέρει αξιόπιστες θεραπευτικές λύσεις σε ένα ευρύ φάσμα νοσημάτων.  Με την επέκταση της συνεργασία μας με τη STADA εμπλουτίζουμε το χαρτοφυλάκιο μας στην κατηγορία της Νεφρολογίας, προσφέροντας μια καινοτόμο θεραπευτική επιλογή σε ασθενείς με ΙgA Νεφροπάθεια, διαθέσιμη πλέον και για τους Έλληνες ασθενείς».

H Business Development Director της STADA Arzneimittel AG, κ. Γιάννα Σωτηράκου σχολίασε: “Η STADA είναι ένας κορυφαίος κατασκευαστής υψηλής ποιότητας φαρμακευτικών προϊόντων με έδρα τη Γερμανία. Η φροντίδα της υγείας των ανθρώπων αποτελεί τον βασικό σκοπό της STADA για περισσότερα από 125 χρόνια.  Η αυξανόμενη εστίασή μας στα εξειδικευμένα φάρμακα αποσκοπεί στην κάλυψη ανεκπλήρωτων ιατρικών αναγκών. Η συνεργασία με την Faran θα επιτρέψει στην STADA να βελτιώσει την πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών σε αυτήν την καινοτόμο αγωγή για τη IgA Νεφροπάθεια “.

Η συνεργασία της FARAN  με την STADA Arzneimittel ξεκίνησε το 2021, στην θεραπευτική κατηγορία της Οστεοπόρωσης, όπου ανέλαβε την προώθηση και  διανομή του πρώτου βιομοειδούς τεριπαριτίδης (Biosimilar Teriparatide) του Γερμανικού Ομίλου STADA Arzneimittel AG, στην Ελλάδα.

ΗΡΩΝRWEOptimus EnergyΔΕΗ Ανανεώσιμες