Τάξη στα ραντεβού προσπαθεί να βάλει το Υπουργείο Υγείας

Μετά από σειρά αναφορών και παραπόνων για περιστατικά μη τήρησης της σειράς των προγραμματισμένων ραντεβού πολιτών σε γιατρούς ή δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης εξέδωσε σχετική εγκύκλιο προσπαθώντας να βάλει τάξη στη σχετική διαδικασία.

Όπως αναφέρει στο σχετικό έγγραφο ο Υφυπουργός Υγείας, στην υπηρεσία έχουν περιέλθει αναφορές και έχουν γίνει αποδέκτες οχλήσεων «για την μη τήρηση, σε ορισμένες περιπτώσεις, της σειράς προτεραιότητας κατά την εκτέλεση των προγραμματισμένων ραντεβού σε δημόσιους φορείς υγείας, είτε αυτές λειτουργούν με το 1535 ή με τους πενταψήφιους αριθμούς κλήσης ή με το σύστημα eRDV της ΗΔΙΚΑ ή μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της δομής, σας εφιστούμε την προσοχή για την ανάγκη πιστής τήρησης της σχετικής σειράς προτεραιότητας».

Για αυτό και προειδοποιεί τις διοικήσεις όλων των δομών υγείας πως «τα προγραμματισμένα ραντεβού των ασθενών θα πρέπει να τηρούνται και να εκτελούνται απαρέγκλιτα βάσει της σειράς προτεραιότητας, χωρίς να είναι δυνατή η οποιαδήποτε παρέμβαση και για οποιονδήποτε λόγο». Σύμφωνα με την εγκύκλιο, εξαίρεση μπορούν να αποτελέσουν οι υγειονομικές εξετάσεις που πραγματοποιούν οι υποψήφιοι των στρατιωτικών σχολών και των σχολών σωμάτων ασφαλείας για τις πανελλαδικές εξετάσεις καθώς επίσης και των υποψηφίων λοιπών προκηρύξεων των σωμάτων ασφαλείας.

Η εγκύκλιος εστάλη σε όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες, οι οποίες έχουν την ευθύνη να ενημερώσουν όλα τα δημόσια νοσοκομεία και οι μονάδες Π.Φ.Υ., αρμοδιότητας τους.

Βασίλης ΚοντοζαμάνηςραντεβούΥΠΕ