Θεσσαλία: 1.396 άνθρωποι επισκέφτηκαν τις δομές υγείας – Πού είναι κατάλληλο για χρήση το νερό και πού όχι;

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες το απόγευμα η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, κατά την προγραμματισμένη ενημέρωση, 48 άτομα διαγνώστηκαν με γαστρεντερίτιδα και 65 με λοιμώξεις του αναπνευστικού, ωστόσο 1.396 άτομα επισκέφτηκαν το τελευταίο 24ωρο τις 26 υπηρεσίες υγείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας που βρίσκονται στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Όσον αφορά στο νερό, η κα. Αγαπηδάκη είπε: “Όταν λέμε ότι το νερό είναι κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση, η ανθρώπινη χρήση περιλαμβάνει το ότι μπορούμε να κάνουμε μπάνιο, μπορούμε να το πιούμε, μπορούμε να βουρτσίσουμε τα δόντια, να πλύνουμε το πρόσωπό μας, να μαγειρέψουμε, να το χρησιμοποιήσουμε για κάθε είδους χρήση που έχει να κάνει με τις οικιακές μας εργασίες και την προσωπική μας υγιεινή”.

Πού είναι ακατάλληλο το νερό;

Το νερό, λοιπόν, είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση στο Δήμο Νοτίου Πηλίου, Δήμο Παλαμά, Δήμο Αργιθέας, Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, Δήμο Σοφάδων. Με βάση τα τελευταία εργαστηριακά δεδομένα στον Δήμο Βόλου το νερό δεν είναι κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση. Επίσης, στον Δήμο Φαρσάλων είναι ακατάλληλο καθώς και στον Δήμο Κιλελέρ και στον Δήμο Φαρκαδόνας. Ακατάλληλο είναι και στον Δήμο Πύλης, ενώ στον Δήμο Μετεώρων είναι κατάλληλο, μόνο αν παρέχεται από τις γεωτρήσεις. 

Που είναι κατάλληλο το νερό;

Κατάλληλο είναι στον Δήμο Αλμυρού, Δήμο Ρήγα Φεραίου, Δήμο Καρδίτσας, Δήμο Μουζακίου. Στον Δήμο Λάρισας το νερό είναι κατάλληλο, στον Δήμο Ελασσόνας, Δήμο Τυρνάβου, Δήμο Αγιάς, Δήμο Τεμπών, ενώ κατάλληλο είναι και στον Δήμο Τρικκαίων.

 

 

νερόπόσιμο νερόγαστρεντερίτιδαΘεσσαλίαΔήμος Βόλου