Thierry Mugler: Πέθανε σε ηλικία 73 ετών o Γάλλος σχεδιαστής μόδας

Ήταν γνωστός για τα σχέδια με φαρδιούς ώμους και αιχμηρή ραπτική, εμπνευσμένα από τη λάμψη του 1940 και του 50.

Τα σχέδια του Mugler φορέθηκαν από αστέρια όπως ο David Bowie και η Lady Gaga. Δημιούργησε πολλά κοστούμια σκηνής για την Beyoncé και το 2019 σχεδίασε το διάσημο «wet dress» της Kim Kardashian για το Met Gala.

Τα μετέπειτα χρόνια, η επωνυμία του έγινε διάσημη για αρώματα, όπως το Angel και το Alien.

«Είμαστε συντετριμμένοι που ανακοινώνουμε τον θάνατο του κ. Manfred Thierry Mugler την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022», επιβεβαίωσε μια ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του Mugler στο Facebook.

Ένα αφιέρωμα που αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Instagram περιέγραφε τον Mugler ως «έναν οραματιστή του οποίου η φαντασία… ενίσχυε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να είναι πιο τολμηροί και να ονειρεύονται μεγαλύτερα κάθε μέρα».

Γεννημένος ως Manfred Thierry Mugler το 1948 στο Στρασβούργο της Γαλλίας, ήταν ταλαντούχος ερμηνευτής και στα 14 του ήταν χορευτής στο Ballet du Rhin. Ήταν επίσης ακροβάτης και μοντέλο μόδας.

Με πρώιμο ενδιαφέρον να φτιάξει τα δικά του ρούχα, ο Mugler άνοιξε την πρώτη του μπουτίκ στο Παρίσι τη δεκαετία του 1970.

«Δεν ήμουν σίγουρος τι ήθελα να κάνω, αλλά η μόδα απογειώθηκε πολύ γρήγορα για μένα στο Παρίσι μόλις έδειξα τα σκίτσα μου », είπε πρόσφατα στο Women’s Wear Daily.

Ο Mugler έγινε γνωστός για τα θεατρικά σχέδιά του που είχαν τονισμένα χαρακτηριστικά όπως τους γοφούς και τους ώμους, με το βαθύ λαιμό και τη στενή μέση.

Τα σχέδιά του έχουν φορεθεί από τους David Bowie, George Michael, Sharon Stone και Rihanna. Η σύνδεση του Mugler με τον Bowie ήταν τόσο δυνατή που τον έντυσε για τον γάμο του με την Iman.

Ο Mugler πούλησε τα δικαιώματα του ονόματός του στην Clarins το 1997, αρκετά χρόνια μετά την κυκλοφορία του αρώματος του Angel, με τη μάρκα.

Λέγεται ότι ήταν ερημικός, φάνηκε να αποσύρεται από τη μόδα στις αρχές της δεκαετίας του 2000, επιλέγοντας να δημιουργήσει μοναδικά κομμάτια για τη Lady Gaga και να εργαστεί ως δημιουργικός σύμβουλος στην παγκόσμια περιοδεία της Beyoncé I Am… Sasha Fierce το 2010.