Τι σημαίνει η 22-2-22, γνωστή και ως “Twosday” Φέρνει ευτυχία ή δυστυχία;

Εικασίες πολλές και φανταστικές εξηγήσεις ακόμα περισσότερες. Τι πυροδοτεί αυτή η παράταξη των δυαριών;   Σημαίνει τα πάντα, ή τίποτα, ή τίποτα; Τι είναι ο χρόνος, ούτως ή άλλως, εκτός από ένα αυθαίρετο ανθρώπινο κατασκεύασμα που συνέβη, σε αυτήν την περίπτωση, να ευθυγραμμιστεί με τρόπο που είναι ελκυστικός στα τμήματα αναγνώρισης προτύπων του εγκεφάλου μας;   Κι όμως πολλοί είναι αυτοί που δίνουν μεγάλη σημασία στην περίεργη αυτή ημερομηνία.

Στις ΗΠΑ, ο Kanye West, γνωστός πλέον ως Ye, έχει προγραμματίσει μια ζωντανή εμφάνιση στο Μαϊάμι στις 22, φαινομενικά για να κάνει προεπισκόπηση της νέας του κυκλοφορίας, ” Donda 2 “. Το θέρετρο Atlantis στις Μπαχάμες προσφέρει έκπτωση 22% , ξεκινώντας από 222 $, στα δωμάτια του ξενοδοχείου (οι επισκέπτες πρέπει να μείνουν τουλάχιστον δύο διανυκτερεύσεις).   Επιπλέον, αν  κοιτάξουμε τα αστέρια και τους πλανήτες στις 22 Φεβρουαρίου 2022, το έθνος των ΗΠΑ, σύμφωνα με την  διάσημη αστρολόγος Aliza Kelly,κάνει την πρώτη του “Επιστροφή του Πλούτωνα”, που σημαίνει ότι ο Πλούτωνας θα βρίσκεται στο ίδιο μέρος που ήταν στις 4 Ιουλίου 1776.   «Ο Πλούτωνας, στην αστρολογία, συνδέεται με τη μεταμόρφωση και τη μεταμόρφωση, και την πραγματικά ισχυρή επική αλλαγή που πραγματικά προέρχεται από το εσωτερικό πριν αποκαλυφθεί σε εξωτερικό επίπεδο», λέει η  διάσημη αστρολόγος Aliza Kelly, η οποία σημειώνει ότι αν και η τοποθέτηση του πλανήτη θα είναι ακριβής στις 22, αισθανόμαστε τις επιπτώσεις του τα τελευταία χρόνια.

Πολλά ζευγάρια θεωρούν γούρικη την ημερομηνία και προγραμματίζουν τους γάμους τους.

Στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια, 222 ζευγάρια θα συμμετάσχουν σε γάμο στο Πολιτειακό Καπιτώλιο . Η τελετή ξεκινά στις 2 μ.μ. PT και θα ολοκληρωθεί ακριβώς στις 2:22 μ.μ. PT.

Τα ζευγάρια στη Σιγκαπούρη επιθυμούν επίσης να παντρευτούν την Τρίτη. Από τις 24 Ιανουαρίου, 483 ζευγάρια είχαν εγγραφεί στο Μητρώο Γάμων για να παντρευτούν στις 22 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τη South China Morning Post .

Και για όσους δεν έχουν κλείσει ακόμα τις καλοκαιρινές τους διακοπές, διαφορετικά θέρετρα προσφέρουν προσφορές περιορισμένου χρόνου για το Twosday.

Τελικά με τι συνδέεται το 2;

Όταν έχουμε έναν επαναλαμβανόμενο αριθμό όπως δύο δύο δύο δύο δύο, έχουμε αυτού του είδους τη μεταφυσική σκέψη που λέει ότι αυτό προκαλεί ένα συναίσθημα μέσα μας επειδή συνδέεται με αυτές τις υψηλότερες εσωτερικές μεταφυσικές συχνότητες που μας ευθυγραμμίζουν

Για μερικούς ανθρώπους, μπορεί να βλέπουν έναν επαναλαμβανόμενο αριθμό … ως μια επιβεβαίωση, ένα είδος πράσινου φωτός από το σύμπαν ότι βρίσκονται στο σωστό δρόμο ή ότι προστατεύονται μερικοί άνθρωποι αναφέρονται σε αυτά τα επαναλαμβανόμενα ψηφία ως « Αριθμοί Αγγέλων ».

Ο χρόνος έχει μπερδευτεί λίγο για τους ανθρώπους τα τελευταία δύο χρόνια, μεταξύ του lockdown και της εργασίας από το σπίτι και του γενικού τρόπου με τον οποίο η ζωή σε μια πανδημία μας απελευθέρωσε. Ίσως το 2-22-22 μπορεί να μας βοηθήσει να αποκαταστήσουμε την αίσθηση του χρόνου, λένε κάποιοι άλλοι.

Οι αριθμολόγοι λένε ότι η ενέργεια του αριθμού 2 σχετίζεται με τη συνεργασία, την υπομονή και τη διπλωματία, την ισορροπία, την ευαισθησία και τη συνεργασία

Τι είναι το 2;

Στα μαθηματικά ο αριθμός 2 είναι ο μόνος άρτιος πρώτος αριθμός: ο πρώτος των πρώτων αριθμών.  Συμβολίζεται με δύο κάθετες γραμμές που συμβολίζουν πάντα διπλά: άνδρα και γυναίκα, ζωή και θάνατο, χαρά και λύπη, πόλεμο και ειρήνη.  

Στην Κίνα θεωρείται τυχερός αριθμός  ενώ στην ταοϊστική φιλοσοφία το Γιν και το Γιανγκ είναι οι δύο δυνάμεις που κρατούν το σύμπαν σε τέλεια ισορροπία.  Στον Ιουδαϊσμό  το γεύμα των ανθρώπων το Σάββατο, ξεκινάει με δύο καρβέλια ψωμί που συμβολίζουν το “μάννα” που έφαγαν οι Ισραηλίτες στο ταξίδι τους στην έρημο, όταν έφυγαν από την Αίγυπτο.

Ο αριθμός 2 είναι η πιο αγνή αναπαράσταση της δυαδικότητας. Η πνευματική επιρροή της 22/2/22 σχετίζεται με αφυπνίσεις, ιδέες και αποκαλύψεις προς μια ανώτερη κατάσταση του νου.  Επίσης, με τον αριθμό δύο συνδέεται η κάρτα ταρώ της Αρχιέρειας – ο φύλακας της γνώσης και της διαίσθησης.  

Στο ναό του Σολομώντα υπάρχουν δυο στύλοι. Αυτοί εμφανίζονται στο χαρτί των ταρό και το δύο είναι και ο αριθμός της Σελήνης.

Στο Ισλάμ δύο άγγελοι ακολουθούν τον κάθε άνθρωπο και γράφουν τις καλές και τις κακές του πράξεις.

Σαν σήμερα

Αρκετά γεγονότα συνέβησαν “σαν σήμερα”, όπως παρακάτω αναφέρουμε ενδεκτικά:

1512 – Φεύγει από το ζωή ο Βεσπούκιος, διάσημος εξερευνητής χαρτογράφος (Amerigo Vespucci)

1732 Γέννηση του George Washington, πρώτου προέδρου των ΗΠΑ

1821 – Η Ισπανία πουλάει την Ανατολική Φλώριδα στις ΗΠΑ για 5 εκατομμύρια δολλάρια

1876 – Ανοίγει το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins  

1848 –  Ξεκινά η Γαλλική Επανάσταση

1879 – Ανοίγει το 1ο κατάστημα Woolworth 5 Cents στη Ν.Υόρκη.  Ο Frank Winfield Woolworth ανοίγει το Great 5 Cents Store στην Utica της Νέας Υόρκης. Δεσμεύτηκε να πουλήσει «τίποτα» που κοστίζει περισσότερο από ένα νικέλιο που επεκτείνεται τα επόμενα 50 χρόνια σε 1000 καταστήματα, αλλά λόγω αλλαγών στη λιανική αγορά το τελευταίο κατάστημα Woolworths στις Ηνωμένες Πολιτείες έκλεισε στις 17 Ιουλίου 1997.

1924 – Ο Κάλβιν Κούλιτζ εκδίδει την πρώτη προεδρική ραδιοφωνική εκπομπή από τον Λευκό Οίκο.

1926 – Καθιερώνεται η 22η Φεβρουαρίου ως “Ημέρα Σκέψης”

1967 – Τερματίζεται η επίθεση Τετ από τις κομμουνιστικές δυνάμεις του Βόρειου Βιετνάμ κατά του Νοτίου Βιετνάμ.

1973 – Απεβίωσε η Κατίνα Παξινού, Ελληνίδα ηθοποιός 

1974 – Απόπειρα δολοφονίας του Nixon

1987 – Φεύγει από τη ζωή ο Andy Warhol, Αμερικανός ζωγράφος και φωτογράφος 

1989 – Η Tina Turner κερδίζει Grammy στα 49 της 

1997 – Οι επιστήμονες κάνουν τις ανακοινώσεις της κλωνοποιημένης “Ντόλυ”