Τι ζήτησε η ΠΟΕΔΗΝ από τον Υπ. Υγείας

Η διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ συναντήθηκε την Τετάρτη 31/7/2019 με τον Υπουργό Υγείας, όπου και κατέθεσε σχετικό υπόμνημα, με όλα τα μείζονα προβλήματα που απασχολούν τα Νοσοκομεία και τις άλλες Μονάδες της Δημόσιας Υγείας.

Σε αυτό παρουσιάζονται οι προτεραιότητες στις οποίες κατά την ΠΟΕΔΗΝ η κυβέρνηση πρέπει να παρέμβει (στελέχωση, χρηματοδότηση). Η ομοσπονδία διατύπωσε τη ριζική διαφωνία της για την είσοδο του Ιδιωτικού τομέα στα Δημόσια Νοσοκομεία με τη μορφή των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, στην εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς επίσης την κάθετη αντίθεση στην επιστροφή των εργολάβων στα Νοσοκομεία.
Επίσης η ΠΟΕΔΗΝ ζητά:

Την άμεση απομάκρυνση των Διοικητών που έχουν προκαλέσει με τις πράξεις τους (πχ Ζάκυνθος, Νίκαια).

Τη σύγκλιση των Δημόσιων δαπανών υγείας με το μέσο όρο της Ευρώπης, την ανανέωση συμβάσεων του προσωπικού που υπηρετούν με ελαστικές μορφές απασχόλησης καθ’ ότι αν φύγουν με τη λήξη των συμβάσεων θα καταρρεύσουν τα Νοσοκομεία.

Την παρέμβαση για διόρθωση της λειτουργίας των ΤΕΠ ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των ασθενών, καλύτερα μέτρα φύλαξης για να μην είναι έρμαια οι εργαζόμενοι σε κάθε επισκέπτη του Νοσοκομείου που επιδεικνύει παραβατική συμπεριφορά.

Την άμεση λειτουργία των 150 κλινών ΜΕΘ που είναι έτοιμες να λειτουργήσουν και είναι κλειστές.
Επενδύσεις σε εξοπλισμό και υποδομές.

Την ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.

Την άμεση ανάγκη πρόσληψης πολύ περισσότερου μόνιμου προσωπικού απ’ ότι ανακοινώθηκε που θα καλύψει σταδιακά τη μείωση του προσωπικού κατά 25.000 που συνέβη τα τελευταία δέκα χρόνια.

Να βρεθεί λύση για την στελέχωση των Νοσοκομείων με Τραυματιοφορείς που κάποια έχουν τελείως αποδυναμωθεί γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση ρουσφετολογικά μετέταξε στους Δήμους 527 Τραυματιοφορείς πρώην Σχολικούς Φύλακες.

ΠΟΕΔΗΝδημόσια νοσοκομείαΒασίλης Κικίλιας