To dressing για τις σαλάτες που κάνει καλό στην υγεία

Δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί σε ένα κρεμώδες και σχετικά παχύρευστο dressing στη σαλάτα του. Πιο ενδιαφέρουσα υφή που κάνει την απαλή και τρυφερή σάρκα των λαχανικών να αποκτά άλλη υπόσταση. Τα παραφορτωμένα και έτοιμα dressings που βρίσκει κανείς στην αγορά, δεν είναι αγαπημένα των ειδικών της διατροφής και η εξήγηση είναι εξαιρετικά απλή. Περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και νατρίου προκειμένου να αποκτήσουν αυτήν την τόσο ενδιαφέρουσα γεύση τους. Από την άλλη πλευρά, αν είναι να φαει κανείς μια σαλάτα για να έχει ένα γεύμα πιο ελαφρύ και συνάμα διατροφικά καλό, στην πραγματικότητα με την προσθήκη αυτών των dressings την καταστρέφει. Διατροφικά ένα dressing μπορεί να μετατρέψει την αθώα σαλάτα στο πιο θερμιδογόνο και επικίνδυνο για την υγεία fast food. 
 
Υπάρχει υγιεινό dressing και ποιο είναι αυτό; 
 
Σύμφωνα με έρευνες το πιο υγιεινό dressing για σαλάτες δεν είναι άλλο από το ελαιόλαδο με ξύδι. Οι ειδικοί αναφέρονται στο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που είναι καλά ανακατεμένο με απλό ξύδι ή μπαλσάμικο ή ακόμη και μηλόξυδο. Όπως επισημαίνεται από τις έρευνες πρόκειται για ένα dressing που πέρα από γευστικό είναι εξαιρετικά καλό για την υγεία της καρδιάς, για τη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και την πρόληψη του προδιαβήτη. 
 
Το καλύτερο ξύδι που μπορεί κανείς να επιλέξει είναι το μηλόξυδο ή το ξύδι που είναι φτιαγμένο από κόκκινο κρασί και η οξύτητά του φτάνει το 5%-6%… Extra tip που θα απογειώσει τη γεύση του dressing, είναι η προσθήκη ξύσματος λεμονιού ή πορτοκαλιού και φυσικά μερικές σταγόνες λάιμ!
υγιεινή διατροφήdressingσαλάτα