Το μούσι είναι ανδρική υπόθεση. Το ίδιο και η φροντίδα του

Το μούσι είναι γοητεία και τα τελευταία χρόνια είναι ξανά στις προτιμήσεις των ανδρών. Το να μεγαλώσεις όμως ένα πλούσιο και ωραίο μούσι, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Δεν είναι ότι το αφήνει στην τύχη του χωρίς να ξυρίζεσαι και ξυπνάς μια μέρα με τέλειο μούσι. Θέλει προσπάθεια…

Παρακάτω, μερικές συμβουλές για πλούσιο και ωραίο μούσι :

Μια καλή χτένα ή οδοντωτή βούρτσα μαλλιών θα βοηθήσει να μπαίνει η γενειάδα στη θέση της. Προσοχή στις χτένες με μικρο-ρωγμές που προκαλούν κόμπους και σπάνε τα γένια. Συνήθως πρέπει να αφήνετε την γενειάδα να μακρύνει για 2-3 μήνες πριν κάνετε οτιδήποτε. Εάν όμως πρέπει να την “περιποιηθείτε” (τριμάρετε) κόψτε με προσοχή μόνο ό,τι περισσεύει και σας φαίνεται παράταιρο.

Πλένετε τακτικά το πρόσωπό σας και μην το αγγίζετε κάθε λίγο με τα χέρια

Το πρόσωπο ειδικά όταν έχετε μούσι χρειάζεται τακτικό πλύσιμο. Τα μικρόβια που μπορεί να συγκεντρώνονται στο μούσι θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρούς ερεθισμούς στο δέρμα, στα μάτια ακόμη και στο στόμα. Ακόμη, αν συνηθίζετε να αγγίζετε το πρόσωπο με τα χέρια, καλό είναι να το σταματήσετε. Τα χέρια έχουν πάντοτε μικρόβια, τα οποία για κανέναν λόγο δεν θα έπρεπε να μεταφερθούν στο μούσι και από εκεί παντού στο πρόσωπο.

Το καθαρό μούσι θέλει τακτική φροντίδα

Μην περιμένετε να μεγαλώσει το μούσι για να το περιποιηθείτε. Το να προσφέρετε τις σωστές βάσεις είναι πολύ σημαντικό, γι’ αυτό υιοθετήστε τακτική χρήση σαπουνιού, λαδιού ή βάλσαμου για γένια ώστε να είναι το δέρμα ενυδατωμένο και να θρέφονται οι τρίχες.
Οι ειδικοί συστήνουν να ακολουθείτε μια ρουτίνα καθαριότητας, να το πλένετε με ειδικό σαμπουάν για γένια μία με δύο φορές την εβδομάδα (συχνά το καθημερινό πλύσιμο με σαμπουάν ή σαπούνι σώματος μπορεί να κάνει το δέρμα ξηρό ή ευερέθιστο).  Επιπλέον, μετά από κάθε πλύσιμο, είναι καλό να στεγνώνεται η γενειάδα απαλά με μία πετσέτα και όχι με έντονο δυνατό τρίψιμο γιατί μπορεί να αποδυναμώσει τις τρίχες.
Τα ειδικά λάδια για το μούσι από την άλλη πλευρά, θα βοηθήσουν ώστε το μούσι να έχει καλή και περιποιημένη όψη ενώ παράλληλα θα ενυδατώσουν και το δέρμα. Ακομα, μαλακώνουν το μούσι, προσθέτουν μια μικρή λάμψη και μυρίζουν όμορφα. Προσοχή με τις ποσότητες και την υφή τους, ειδικά αν στο παρελθόν υπήρχε τάση για ακμή.

Καλή ενυδάτωση και αντηλιακή προστασία

Το γεγονός ότι ένα μέρος του προσώπου είναι καλυμμένο από το μούσι, δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να ενυδατώνεται ή να προστατεύεται από την ηλιακή ακτινοβολία. Μια καλή ενυδατική προσώπου με δείκτη προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία, θα βοηθήσει ώστε το δέρμα κάτω από το μούσι να είναι υγιές και χωρίς ερεθισμούς.

Καλή διατροφή

Με τον ίδιο τρόπο που η καλή διατροφή βοηθάει να έχει κανείς γερά και πλούσια μαλλιά, έτσι βοηθάει ώστε να έχετε και ένα ωραίο γεμάτο μούσι. Αν διαπιστώσετε κενά εκεί που δεν υπήρχαν ή έντονη τριχόπτωση τότε ίσως πρέπει να εντάξετε στη διατροφή περισσότερες τροφές με σίδηρο, όπως είναι οι φακές, το σπανάκι, τα μανιτάρια.
Άνδραςμούσιανδρική ομορφιά