Το πρωϊνό επηρεάζει το δέρμα μας, σύμφωνα με δερματολόγους!

Το πρωινό μας ασχημαίνει; Το τοστ με μαρμελάδα μας προκαλεί ρυτίδες, ο καφές latte ευνοεί την εμφάνιση της ακμής ενώ το γιαούρτι επιταχύνει την διαδικασία της γήρανσης, όπως επισημαίνουν κορυφαίοι δερματολόγοι. Για τους ειδικούς, το καλύτερο πρωινό για να ξεκινήσει κανείς την ημέρα του περιλαμβάνει ελληνικό προβιοτικό γιαούρτι, καρύδια, μούσλι και φρέσκα φρούτα.

Οι διατροφικές επιλογές μας ειδικά για το ξεκίνημα της ημέρας μπορεί να μας προκαλέσουν σοβαρά δερματικά προβλήματα. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», oι δερματολόγοι επισημαίνουν ότι, οι τροφές που καταναλώνουμε για πρωινό, δεν επηρεάζουν μόνο την περιφέρεια της μέσης μας αλλά και το δέρμα μας. 

Το τοστ με τη μαρμελάδα. Η ειδικός Μιλένα Ναιντένοφ εξηγεί πως το ψωμί έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και προκαλεί ζάρες και ρυτίδες στο δέρμα. Ο συνδυασμός της μαρμελάδας και του ψωμιού έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται η ελαστικότητα του δέρματος και να εμφανίζονται ρυτίδες. Η υπερβολική ζάχαρη ενεργοποιεί επίσης την ανάπτυξη ελεύθερων ριζών, προκαλώντας βλάβη στα κύτταρα του δέρματος.

Δημητριακά με γάλα. Τα ζαχαρούχα δημητριακά δεν είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε την ημέρα σας , υποστηρίζει η καθηγήτρια Νάιντενοφ. Κι αυτό γιατί τα δημητριακά πυροδοτούν την ακμή και μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στο δέρμα, γεγονός που επιταχύνει την γήρανση του δέρματος. Τα περισσότερα από τα δημητριακά περιέχουν τρία κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη. Η υψηλή κατανάλωση ζάχαρης προκαλεί αύξηση του σακχάρου στο αίμα γεγονός που καθιστά ευάλωτο τον οργανισμό σε φλεγμονές και ρυτίδες. Κι όταν τα δημητριακά συνδυάζονται με γαλακτοκομικά, μπορούν να εμφανιστούν δερματικά προβλήματα, από έκζεμα έως ψωρίαση και ακμή. Οι ειδικοί προτείνουν καρύδια, μούσλι, φρέσκα φρούτα και ελληνικό προβιοτικό γιαούρτι, τα οποία είναι πλούσια σε πρωτεΐνες.

Καφέ latte. Για τους λάτρεις του καφέ latte, τα νέα δεν είναι ευχάριστα καθώς για τους ειδικούς είναι ο χειρότερος τρόπος για να ξεκινήσει κανείς την ημέρα του. «Κατανοούμε ότι μερικοί άνθρωποι χρειάζονται το πρωί καφεΐνη αλλά ένας latte είναι γεμάτο ζάχαρη, γάλα και καφείνη. Η καφεΐνη αφυδατώνει το δέρμα και προκαλεί συσσώρευση τοξινών οι οποίες με την σειρά τους ευνοούν την εκδήλωση της ακμής.

Γιαούρτι. Για τον καθηγητή Χάρολντ Λάνσερ,  το γιαούρτι είναι μία από τις χειρότερες επιλογές για πρωινό, ειδικά αν κάποιος  έχει δέρμα με τάση λιπαρότητας. Τα γαλακτοκομικά τείνουν να αυξάνουν την παραγωγή σμήγματος στο δέρμα με τους ειδικούς να προτείνουν ως καλύτερη επιλογή για πρωινό το ελληνικό προβιοτικό γιαούρτι.

 

 

 

 

Πηγή: Tastyday

Δέρμαιδανικό πρωινό