Τσιόδρας : “Προσωπικά, λέω ναι στο άνοιγμα των σχολείων, υπό προϋποθέσεις”. Κανένας νέος θάνατος, μόνο 7 τα νέα κρούσματα

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, στη σημερινή ενημέρωση, ανακοίνωσε 7 νέα κρούσματα, με συνολικό αριθμό κρουσμάτων τα  2408, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες.  Το 56% των κρουσμάτων αφορά σε άνδρες, με 373 να είναι σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό και 1.124 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Συνολικά οι θάνατοι παραμένουν 121 σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων το 91% είχαν υποκείμενο νόσημα. Δεν υπήρξε κανένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο.

55 παραμένουν εξοικειωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με μέση ηλικία τα 67  έτη. Εξ αυτών, οι  51 είναι γυναίκες, ενώ το 86% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή έχει ηλικία άνω των 70.

Τέλος, 51 συμπολίτες μας εξήλθαν από τα νοσοκομεία.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί  56944  εργαστηριακά τεστ.

Σε ερώτηση για το τι πρέπει να γίνει με τα σχολεία, ο καθηγητής τόνισε ότι είναι σαφές για τον ίδιον ότι τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο και τα μικρά παιδιά κινδυνεύουν ακόμα λιγότερο.

Η κοινωνία πρέπει κάποια στιγμή να ανοίξει και να ανοίξει από τις λιγότερο ευπαθείς ομάδες. Θα πρέπει ληφθεί υπόψη όμως αν έχουν ευπαθείς ομάδες στον περίγυρό τους, αν υπάρχει τρόπος αυτές οι ευπαθείς ομάδες να απομακρυνθούν από τα σπίτια με μαθητές. Αυτό συζητήσαμε και σήμερα. Το πόσο επέδρασε το κλείσιμο των σχολείων στην πανδημία.

Όλα τα μέτρα επέδρασαν σε ποσοστό περίπου 80% για τον περιορισμό διασποράς του ιού. Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, φαίνεται το ποσοστό επίδρασης να κινήθηκε στο 15% με 20%. Ο ίδιος εμφανίστηκε να είναι υπέρ του ανοίγματος των σχολείων, αλλά όπως είπε, η απόφαση θα ληφθεί συνολικά και λαμβάνοντας υπόψιν τη γνώμη όλων.

Πηγή: economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

κροναϊόςΕλλάδακρούσματαΣωτήρης Τσιόδρας