Βουλωμένη μύτη: Πώς μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά;

Είναι Δευτέρα και ετοιμάζεσαι για την πρωινή συνάντηση στο γραφείο. Το κεφάλι σου όμως είναι βαρύ, νιώθεις δυσφορία και η αναπνοή σου είναι δύσκολη. Το πρόβλημα; Η βουλωμένη μύτη. Σε καταβάλλει το άγχος για το πώς θα αντέξεις μέχρι το τέλος της συνάντησης, αφού κάθε λέξη σου ξεκινάει με –μπ ή –ντ, χαρακτηριστικά της ομιλίας με βουλωμένη μύτη.

Για τους ανθρώπους που ζουν με βουλωμένη μύτη, η κατάσταση αυτή είναι γνώριμη. Αποτελεί ένα βασανιστικό πρόβλημα της καθημερινότητας, ενώ όταν διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα επιδρά σε όλους τους τομείς της ζωής, δυσκολεύει τον ύπνο, τις κοινωνικές σχέσεις, την εργασιακή επίδοση και αποτελεί “εμπόδιο” σε κάθε δραστηριότητα.

Πού οφείλεται η μπουκωμένη μύτη;

Το μπούκωμα της μύτης μπορεί να οφείλεται σε αρκετούς παράγοντες. Οι εποχικές αλλεργίες και οι ιώσεις αποτελούν τα κυριότερα αίτια, που οδηγούν σε αυτή την ενοχλητική και δυσάρεστη κατάσταση, ενώ επιπλέον ερεθιστικές και αλλεργιογόνες ουσίες, όπως είναι η μούχλα και η σκόνη, μπορούν τόσο να προκαλέσουν, όσο και να επιδεινώσουν το μπούκωμα. Άλλες αιτίες που προκαλούν μπούκωμα στη μύτη είναι διάφορες ανατομικές ανωμαλίες στην κατασκευή της μύτης, όπως είναι το στραβό διάφραγμα, ή καταστάσεις όπως οι πολύποδες και οι χρόνιες ιγμορίτιδες.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Στους ανθρώπους που ζουν με μπουκωμένη μύτη, τα συμπτώματα είναι γνωστά. Πονοκέφαλος, δυσκολία στην αναπνοή, ξηρή ή υγρή βλέννα και δυσφορία, ενώ επίσης μπορεί να παρατηρηθεί και αλλοίωση της όσφρησης.  Η ζωή με βουλωμένη μύτη είναι εξαντλητική. Μπορούμε όμως να ζήσουμε χωρίς -μπ και – ντ σε κάθε μας λέξη, να αναπνέουμε ελεύθερα και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας, με μία μόνο κίνηση.

Βγάζουμε από την καθημερινότητά μας την βουλωμένη μύτη, βάζοντας το Ezixin!

Το Ezixin είναι ρινικό αποσυμφορητικό χωρίς κορτιζόνη που δρα άμεσα, μέσα σε 5’ – 10’.  Διαρκεί έως και 12 ώρες και ενδείκνυται για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της ρινικής συμφόρησης, που οφείλεται είτε σε χρόνιες ρινίτιδες, είτε σε οξείες (συνάχι), ρινοφαρυγγίτιδες και παραρρινοκολπίτιδες.

Περιέχει οξυμεταζολίνη, γνωστή για την αγγειοσυσταλτική της δράση, ενώ χάρη στα αιθέρια έλαια ευκαλύπτου και μέντας που περιέχει, αφήνει μια αίσθηση φρεσκάδας και ενυδατώνει τη ρινική κοιλότητα. Επιπλέον, περιλαμβάνει δοσομετρική αντλία για ευκολία στη χρήση και ακριβή λήψη των δόσεων.

Το προϊόν είναι κατάλληλο για ενήλικες και για παιδιά άνω των 7 ετών.

Πείτε αντίο στη μπουκωμένη μύτη και να μάθετε να ζείτε επιτέλους με ελεύθερη αναπνοή!

Ezixin και αναπνέεις!

Προσοχή! Δεν χορηγείται σε παιδιά κάτω των 7 ετών. Να μην χρησιμοποιείται για διάστημα μεγαλύτερο των 7 ημερών. Το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΦ συνιστούν: Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης – συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Δείτε επίσης

Έρευνα: Ο φόβος των πολιτών για την υγεία ξεπερνά την ανησυχία για την οικονομία

Ποιος είναι ο ρόλος των γενετικών αλλαγών στην θεραπεία του κοροναϊού;

μπουκωμαβουλωμενη μυτη