Υφαντόπουλος: Ζητήσαμε στοιχεία από τον ΕΟΠΥΥ – Δεν πήραμε απάντηση

Το χάσμα επικοινωνίας στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ επεσήμανε ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας Ιωάννης Υφαντόπουλος μιλώντας στο 2nd Patient Compliance Conference που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Όπως ανέφερε ο κ. Υφαντόπουλος, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αγνοούσε αιτήσεις που είχε αποστείλει ο ίδιος προκειμένου να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και του Πανεπιστημίου. «Έχουμε στείλει αρκετές φορές σχετικά έγγραφα με αιτήσεις για να λάβουμε δεδομένα από τον ΕΟΠΥΥ έτσι ώστε να βοηθήσουμε και εμείς με την κατάθεση προτάσεων που μπορούν να βοηθήσουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Δυστυχώς, όμως, δεν λάβαμε ποτέ απάντηση» τόνισε ο κ. Υφαντόπουλος.

Από την πλευρά του ο Θεοφάνης Ρηγάτος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ, ανέφερε ότι στη δική του υπηρεσία δεν είχε φθάσει ποτέ μία τέτοια αίτηση και ότι αν είχε λάβει σχετικό έγγραφο, θα το είχε αξιοποιήσει με τον κατάλληλο τρόπο και θα είχε επισπεύσει μία συνεργασία που μόνο πλεονεκτήματα έχει. Επεσήμανε μάλιστα, ότι η συνεργασία όλων των φορέων της υγείας είναι απαραίτητη. «Πρέπει να υπάρξει συνεργασία του ΕΟΠΥΥ με τον ΕΟΦ, το υπουργείο Υγείας, το Πανεπιστήμιο και πρέπει να καθίσουμε όλοι μαζί σε ένα τραπέζι και να ληφθούν σωστές αποφάσεις που θα βελτιώσουν το σύστημα υγείας και τις υπηρεσίες υγείας της χώρας μας» σημείωσε ο κ. Ρηγάτος.