YouTube Health: Ανοίγει νέα πόρτα στους επαγγελματίες υγείας, έτσι ώστε να φέρουν υψηλής ποιότητας πληροφορίες υγείας στα σπίτια των ασθενών.

Αξιόπιστοι επαγγελματίες υγείας μπορούν πλέον να υποβάλουν αίτηση για ειδική επαλήθευση στο YouTube, σηματοδοτώντας την τελευταία προσπάθεια για την καταπολέμηση της ιατρικής παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο.

Σε μια ανάρτηση της περασμένης εβδομάδας,  ο Dr. Garth Graham, ο παγκόσμιος επικεφαλής του YouTube Health, έγραψε ότι επαγγελματίες υγείας, όπως γιατροί, νοσηλευτές και ειδικοί ψυχικής υγείας, μπορούν πλέον να υποβάλουν αίτηση για χρήση των λειτουργιών προϊόντων υγείας της πλατφόρμας.  Οι λειτουργίες προϊόντων υγείας του YouTube εισήχθησαν πέρυσι, αλλά ήταν διαθέσιμες μόνο σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, τμήματα δημόσιας υγείας, νοσοκομεία και κρατικούς φορείς.  

Oπως αναφέρθηκε στην ανακοίνωση, όσον αφορά την υγεία μας, οι άνθρωποι εμπιστεύονται τους επαγγελματίες υγείας για να μας δώσουν τις καλύτερες συμβουλές. Αλλά η ευκαιρία που έχουν οι επαγγελματίες υγείας να ενημερώνουν και να εκπαιδεύουν τους ασθενείς τους σταματά σε μεγάλο βαθμό στην πόρτα της κλινικής. Η πραγματικότητα είναι ότι οι περισσότερες αποφάσεις για την υγειονομική περίθαλψη λαμβάνονται έξω από το ιατρείο, στην καθημερινή ζωή των ασθενών μας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το YouTube Health εργάζεται για πρόσθετους τρόπους για να βοηθήσει τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας και τους παρόχους πληροφοριών υγειονομικής περίθαλψης να φέρουν υψηλής ποιότητας πληροφορίες υγείας στους χώρους που επισκέπτονται οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια της ημέρας τους – όπως η αγαπημένη τους εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο.

Για πρώτη φορά, ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών υγειονομικής περίθαλψης και παρόχων πληροφοριών υγείας μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να κάνουν τα κανάλια τους κατάλληλα για τις λειτουργίες προϊόντων υγείας που κυκλοφόρησαν στις ΗΠΑ πέρυσι. Αυτό περιλαμβάνει πίνακες πληροφοριών πηγών υγείας που βοηθούν τους θεατές να αναγνωρίζουν βίντεο από έγκυρες πηγές και ράφια περιεχομένου υγείας που επισημαίνουν βίντεο από αυτές τις πηγές όταν αναζητάτε θέματα υγείας, ώστε οι χρήστες να μπορούν να πλοηγούνται πιο εύκολα και να αξιολογούν πληροφορίες υγείας στο διαδίκτυο.

Μέχρι τώρα, αυτές οι λειτουργίες ήταν διαθέσιμες μόνο σε οργανισμούς όπως εκπαιδευτικά ιδρύματα, τμήματα δημόσιας υγείας, νοσοκομεία και κυβερνητικές οντότητες. Αυτό το νέο βήμα, ανέφεραν οι ιθύνοντες του youtube, θα μας επιτρέψει να επεκταθούμε ώστε να συμπεριλάβουμε πληροφορίες υψηλής ποιότητας από μια ευρύτερη ομάδα καναλιών υγειονομικής περίθαλψης.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν αποδεικτικό της άδειας τους, να ακολουθούν τις βέλτιστες πρακτικές για την κοινή χρήση πληροφοριών υγείας, όπως ορίζονται από το Συμβούλιο Ιατρικών Ειδικευμένων Εταιρειών, την Εθνική Ακαδημία Ιατρικής και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και να έχουν ένα κανάλι σε καλή κατάσταση στο YouTube. Πλήρεις λεπτομέρειες σχετικά με τις απαιτήσεις επιλεξιμότητας βρίσκονται εδώ .

Όλα τα κανάλια που ισχύουν θα ελεγχθούν σύμφωνα με αυτές τις οδηγίες και θα επαληθευτεί η άδεια του αιτούντος επαγγελματία υγείας. Τους επόμενους μήνες, τα κατάλληλα κανάλια που έχουν υποβάλει αίτηση μέσω αυτής της διαδικασίας θα λάβουν ένα πλαίσιο πληροφοριών πηγής υγείας που θα τα προσδιορίζει ως αδειοδοτημένοι επαγγελματίες υγείας και τα βίντεό τους θα εμφανίζονται σε σχετικά αποτελέσματα αναζήτησης στα ράφια περιεχομένου υγείας. Οι δημιουργοί υγείας στις ΗΠΑ μπορούν να υποβάλουν αίτηση από τις 27 Οκτωβρίου στο health.youtube και θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τη διαθεσιμότητα σε άλλες αγορές και σε πρόσθετες ιατρικές ειδικότητες στο μέλλον. 

Η είδηση ​​έρχεται ένα χρόνο αφότου το YouTube ανακοίνωσε την πλήρη απαγόρευση της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια και τον τερματισμό των λογαριασμών αρκετών επιφανών ατόμων που επηρεάζουν τα εμβόλια, επικαλούμενος την «ανάγκη κατάργησης επιβλαβούς περιεχομένου». Αυτή η πολιτική τέθηκε σε ισχύ αφού η εταιρεία άρχισε να βλέπει ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με τα εμβόλια Covid-19 «να μεταδίδονται σε παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια γενικά»,  σύμφωνα με μια ανάρτηση στο blog της εταιρείας . 

Τα νέα εργαλεία που ανακοινώθηκαν   έχουν σκοπό να βοηθήσουν τους χρήστες να εντοπίσουν αξιόπιστες πηγές και να εξαλείψουν όσους παρέχουν ιατρικές συμβουλές χωρίς την κατάλληλη πιστοποίηση.

YouTube