Υπουργείο Υγείας: Έκτακτη ενημέρωση προς τους πολίτες για την προστασία από τις ακραίες καιρικές συνθήκες που αναμένονται τις επόμενες ημέρες

Το Υπουργείο Υγείας προχωρά σε έκτακτη ενημέρωση προς τους πολίτες, λόγω των προσεχών κυμάτων καύσωνα που αναμένονται να επηρεάσουν τις επόμενες ημέρες τη χώρα μας, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ). Ειδικότερα, η ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας δηλώνει:

«Σας ενημερώνουμε ότι αύριο, Πέμπτη, στις 11:00 π.μ. στην αίθουσα Τύπου του Υπουργείου Υγείας, επιστήμονες-μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας θα ενημερώσουν τους πολίτες με οδηγίες για την προστασία από τις ακραίες καιρικές συνθήκες που αναμένονται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)».

Σε πλήρη επιφυλακή τίθενται ξανά όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων εν όψει του νέου -μεγαλύτερης διάρκειας- κύματος καύσωνα που θα πλήξει σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, την περιοχή της πρωτεύουσας από αύριο.

Διαβάστε ακόμα:  Οδηγίες προστασίας από την έκθεση στον καπνό και τα αιωρούμενα σωματίδια

Υλοποιώντας το σχετικό Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας, ενεργοποιούνται μέτρα και δράσεις, για την προστασία των πολιτών και των εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων, την ασφάλεια των χώρων πρασίνου, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Ανοιχτές από τις 8:00 έως τις 22:00 καθημερινά 7 κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας. Ήδη από το πρώτο κύμα καύσωνα, στις 11 Ιουλίου, η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης, άνοιξε κλιματιζόμενους χώρους σε επτά Λέσχες Φιλίας και στα επτά δημοτικά διαμερίσματα της πόλης.

 

Συστάσεις της ΓΓΠΠ προς τους πολίτες για τον καύσωνα

 

Υπουργείο ΥγείαςΚαύσωνας