Απίστευτο! Ζούσαν στο μάτι της 4 μέλισσες, πίνοντας τα δάκρυά της

Είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο. Η 28χρονη γυναίκα, γνωστή ως He, υπέφερε από αφόρητους πόνους στο μάτι. Της είχε πρηστεί και πήγε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Fooyin University Hospital την περασμένη εβδομάδα.

Οι γιατροί αρχικά πίστεψαν ότι πρόκειται για κάποιου είδους σοβαρή μόλυνση, αλλά σοκαρισμένοι είδαν ότι στο μάτι της ασθενούς ζούσαν τέσσερις μέλισσες, της οποίες τράβηξαν από τα πόδια, για να τις απομακρύνουν από το σημείο.

Αυτό το είδος μέλισσας, γνωστό και ως Halictidae, έλκεται από τον ιδρώτα και μερικές φορές προσγειώνεται στους ανθρώπους. Επιπλέον πίνει δάκρυα για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνες, σύμφωνα με μελέτη της Kansas Entomological Society.

Η ίδια η κοπέλα πίστεψε ότι είχε μπει στο αριστερό της μάτι σκόνη, αλλά ο έντονος πόνος την έκανε να ζητήσει επείγουσα ιατρική βοήθεια.

«Δεν μπορούσε να κλείσει εντελώς τα μάτια της. Την κοίταξα με ένα μικροσκόπιο και είδα κάτι μαύρο, που έμοιαζε με πόδι εντόμου. Άρπαξα το πόδι και πολύ αργά το έβγαλα, μετά είδα κι άλλο, ύστερα κι άλλο ένα κι άλλο ένα. Ήταν ακόμη άθικτα και ζωντανά», είπε στο BBC ο καθηγητής οφθαλμολογίας Dr Hung Chi-ting.

Πρόσθεσε ότι οι μέλισσες θα μπορούσαν να έχουν μπει στο εσωτερικό του ματιού από μια ριπή αέρα και να βρεθούν κολλημένες εκεί.

«Αυτές οι μέλισσες συνήθως δεν επιτίθενται στους ανθρώπους αλλά τους αρέσει να πίνουν ιδρώτα», όπως εξήγησε. «Η δεσποινίς He ήταν τυχερή, που δεν έτριβε τα μάτια της, όσο ήταν μέσα οι μέλισσες. Φορούσε φακούς επαφής, έτσι δεν τολμούσε να τρίβει τα μάτια της, για να μην χαλάσει τον φακό. Αν το έκανε, θα μπορούσε να τις είχε κάνει να παραγάγουν δηλητήριο, θα μπορούσε να έχει τυφλωθεί».

Όσο για τις μέλισσες; Είναι ακόμη ζωντανές και έχουν αποσταλεί ως δείγματα σε άλλο οργανισμό, για θα μελετηθούν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ