«Αποκλειστική» πήδηξε από το μπαλκόνι του νοσοκομείου Νίκαιας και σκοτώθηκε

Μια 50χρονη γυναίκα, πιθανότατα οικονομική μετανάστρια «χωρίς χαρτιά», που δούλευε ως «αποκλειστική», προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο από το προσωπικό ασφαλείας του νοσοκομείου Νίκαιας, πήδηξε το περασμένο Σάββατο από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου και, λίγο μετά, πέθανε στα επείγοντα του νοσοκομείου.

Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας, μετά το τραγικό γεγονός εξέφρασε τον έντονο αποτροπιασμό της για την συνεχιζόμενη και εγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων να δώσουν μια λύση στο πρόβλημα των αποκλειστικών νοσοκόμων, έναν προβληματικό θεσμό που υπάρχει και ανθεί μόνο στην χώρα μας.

Όπως επισημαίνει η Ένωση σε ανακοίνωσή της, «η διαχρονική αδράνεια των διοικούντων το Υπουργείο Υγείας, παρά τις πάμπολλες οχλήσεις της ΕΝΕ αλλά και άλλων φορέων, προφανώς κρύβει την ενοχή της γέννησης ενός αναγκαίου κακού, που συντηρείται για να καλύψει την κρατική προκλητική αδιαφορία για την πλήρωση των χιλιάδων κενών θέσεων του νοσηλευτικού προσωπικού στα ελληνικά νοσοκομεία.

Τα κροκοδείλια δάκρυα που θα χύσουν κάποιοι στην μνήμη του χαμού μιας γυναίκας, αύριο πιθανόν θα μεταμορφωθούν σε μια σειρά αναφορών νομικών όρων και γραφειοκρατικών αντεγκλήσεων στο βωμό της ωμής πολιτικής εκμετάλλευσης ειδικά κατά την τρέχουσα προεκλογική περίοδο».

Η ΕΝΕ κάλεσε τους πολιτικούς όλων των κομμάτων να δεσμευτούν έστω τούτη «την 12η ώρα» για άμεση κατάργηση της μαύρης εργασίας και την αντικατάσταση της ανάγκης για αποκλειστικές με μαζικές προσλήψεις νοσηλευτών, όπως υπαγορεύουν οι διεθνείς δείκτες στελέχωσης που εφαρμόζονται σε όλα τα πολιτισμένα κράτη.

Και κατέληξε στην ανακοίνωσή της: «Η ανώνυμη αλλοδαπή γυναίκα, η ζωή της οποίας αφαιρέθηκε από την πολιτική αβελτηρία των ιθυνόντων διαχρονικά να υπερασπιστούν τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα για ισότητα και ασφάλεια στην εργασία, δεν θα ξαναγυρίσει στην οικογένειά της.

Ας μην χαθούν άλλες ζωές«.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ