Δονητής ρομπότ από το μέλλον

Σε… εντεταλμένη υπηρεσία μπαίνει, πλέον, ένας δονητής ρομπότ, αφού πήρε πίσω το βραβείο που του στέρησαν, τέσσερις μήνες μετά.

Ο δονητής κέρδισε φέτος βραβείο καινοτομίας, αλλά μετά είχε… φάει πόρτα από τη διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών CES του Λας Βέγκας.

Ο δονητής Ose, προϊόν της νεοσύστατης εταιρείας Lora DiCarlo, είχε πάρει τον Ιανουάριο το βραβείο της Ένωσης Καταναλωτικής Τεχνολογίας (CTA), η οποία, όμως, γρήγορα αναίρεσε την απόφασή της και «εξόρισε» τη συσκευή από την έκθεση CES, την μεγαλύτερη στον κόσμο στο πεδίο των ηλεκτρονικών για καταναλωτές.

Μετά από τη διεθνή κατακραυγή περί άδικης απόφασης, που διανθίστηκε με καταγγελίες περί σεξισμού, σεμνοτυφίας κτλ., η CTA έδωσε στη δημοσιότητα – έστω και με μεγάλη καθυστέρηση – μια «ειλικρινή συγγνώμη» και επανέφερε το αρχικό βραβείο, σύμφωνα με το BBC.

Η Λόρα Χάντοκ, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της μικρής κατασκευάστριας εταιρείας, είχε κατηγορήσει τη CTA ότι η αιτία της απόρριψης ήταν πως επρόκειτο για ένα προϊόν εστιασμένο στη γυναικεία σεξουαλικότητα, αλλά και στις ανάγκες της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Τώρα, μετά τη νέα απόφαση, η Χάντοκ δήλωσε ότι εκτιμά «τη χειρονομία» της CTA, που, όπως είπε, «θα απομακρύνει το στίγμα και την ενόχληση από τη γυναικεία σεξουαλικότητα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ