Δωρεά 16,5 εκατ. ευρώ από το Νιάρχος για ΜΕΘ, ΜΑΦ και εκπαίδευση

Σε 15 νοσοκομεία του ΕΣΥ θα προστεθούν 155 κλίνες ΜΕΘ και 19 ΜΑΦ προκειμένου η Ελλάδα να προσεγγίσει το μέσο όρο

Σε εκδήλωση του Υπουργείου Υγείας που αφορούσε όλες τις δωρεές προς την Ελλάδα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, περιγράφηκε ή νέα δωρεά του ιδρύματος που εγκρίθηκε χθες και από τη Βουλή για τη διάθεση 16,5 εκατ. ευρώ, με σκοπό τη συμβολή στις προσπάθειες των Υγειονομικών Αρχών να θωρακίσουν τη χώρα απέναντι σε ένα νέο κύμα πανδημίας αλλά και να αναβαθμίσουν τη Δημόσια Υγεία. Με τη δωρεά αυτή θα πραγματοποιηθεί η ανακαίνιση χώρων σε 15 νοσοκομεία στην Ελλάδα, προκειμένου να επιτευχθεί η προσθήκη συνολικά 155 κλινών εντατικής θεραπείας και 19 κλινών αυξημένης φροντίδας, καθώς και η υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για προσωπικό σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Υπενθυμίζουμε ότι το συνολικό ποσό της επιπλέον δωρεάς του ΙΣΝ λόγω των έκτακτων συνθηκών για τον Covid-19 φτάνει τα 30,79 εκατ. ευρώ (φωτό).

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, θα διατεθούν 15,1 εκατ. ευρώ για την αναμόρφωση 8.075 τμ 15 νοσοκομείων για να δημιουργηθούν οι νέες κλίνες. Ειδικότερα πρόκειται για τα νοσοκομεία:

ΚΑΤ: 30 ΜΕΘ

ΓΝΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ:5 ΜΕΘ

ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: 6 ΜΕΘ

ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ: 6 ΜΑΦ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 33 ΜΕΘ

ΤΖΑΝΕΙΟ: 4 ΜΕΘ

ΑΤΤΙΚΟΝ: 7 ΜΕΘ

ΓΝ Λέσβου: 7 ΜΕΘ

ΓΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: 3 ΜΑΦ

ΓΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 3 ΜΕΘ

ΓΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: 30 ΜΕΘ ΚΑΙ 8 ΜΑΦ

ΓΝ ΛΑΜΙΑΣ: 7 ΜΕΘ

ΓΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ: 4 ΜΕΘ

ΓΝ ΧΑΝΙΩΝ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ: 6 ΜΕΘ

ΠΑΓΝΗ: 13 ΜΕΘ και 2 ΜΑΦ

Στην ομιλία του στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος δήλωσε: «Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η ελληνική πολιτεία ανταποκρίθηκε άμεσα στην αντιμετώπιση και διαχείριση της πανδημίας έως τώρα, με σύμμαχο την υπευθυνότητα που επέδειξαν όλοι οι πολίτες. Οφείλουμε να παραμείνουμε σε εγρήγορση και να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο και ελπίζουμε οι συγκεκριμένες δωρεές να βοηθήσουν τη Δημόσια Υγεία, για κάθε πιθανή, έκτακτη ανάγκη, στο άμεσο αλλά και στο μακρινό μέλλον. Έχουμε τη θέληση να στηρίξουμε οποιαδήποτε κοινή προσπάθεια του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς μόνο μαζί μπορούμε να βρούμε απαντήσεις στα σύγχρονα, πολύπλοκα προβλήματα. Είμαστε εδώ, παρόντες, να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά, προσφέροντας, στο μέτρο του δυνατού, τη βοήθειά μας σε εκείνους που έχουν ανάγκη».

Ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του δήλωσε: “Το ΙΣΝ έχει υπάρξει αρωγός του ΕΣΥ από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκε με τα κοινά και με τα ειδικά ελληνικά προβλήματα… όχι μόνο στα χρήματα αλλά και στην τεχνογνωσία, την οποία μας δίνει, καθώς είναι ένα ίδρυμα που έχει το δάχτυλο του πάνω στον παλμό όλων των σημαντικών εξελίξεων, ειδικά στον τομέα της ιατρικής επιστήμης. Επίσης, αναφέρθηκε στη σημασία της συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα: “Σε αυτόν τον σύνθετο κόσμο πρέπει να βρούμε σημεία σύζευξης και τομής μεταξύ του κράτους, το οποίο απεδείχθη ότι είναι παντελώς αναντικατάστατο αλλά και του ιδιωτικού τομέα, της κοινωνίας των πολιτών. Να έρθουμε μαζί, να ενώσουμε δυνάμεις και από κοινού να σχεδιάσουμε αυτό που νομίζω ότι είναι το βασικό ζητούμενο και η μεγάλη πρόκληση, ειδικά για τον τομέα υγείας: την επόμενη ημέρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.”

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ