Δωρεάν οδοντιατρική εξέταση στο Δημοτικό Σχολείο Τυφλών

Δωρεάν οδοντιατρική εξέταση στους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Καλλιθέας πραγματοποίησαν τα μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς (ΟΣΠ).

Οι οδοντίατροι εξέτασαν τους μαθητές και τους ενημέρωσαν για τη στοματική υγεία, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη γενική υγεία.

Τα μέλη του ΟΣΠ προσπάθησαν να εξηγήσουν στα παιδιά ότι, το να διατηρούν το στόμα τους υγιές, είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη διατήρηση της σωστής του λειτουργίας, αλλά και για τη διατήρηση της γενικής σωματικής τους υγείας.

«Με την πολύτιμη βοήθεια του διευθυντή του σχολείου του κ. Φίλιππου Κατσούλη, κατανοήσαμε τον τρόπο, με τον οποίο μπορούμε να προσεγγίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τα παιδιά και να περάσουμε τα μηνύματά μας» αναφέρει η Βασιλική Σταματάκη, αντιπρόεδρος προληπτικής επιτροπής του ΟΣΠ, τονίζοντας πως «με τη συνδρομή του κ. Κατσούλη, όλες μας οι ιδέες έγιναν πράξη.

Οι τρισδιάστατες αφίσες που ζητήσαμε, με θέμα «τι χρειάζομαι για να φροντίσω τα δόντια μου», ήταν έτοιμες, τα βήματα της στοματικής υγείας είχαν, ήδη, εκτυπωθεί σε γραφή Μπράιγ κι ένα ειδικά σχεδιασμένο από εμάς ερωτηματολόγιο είχε, ήδη, μοιραστεί στους γονείς».

Αρχικά τα παιδιά συγκεντρώθηκαν στο αμφιθέατρο, όπου έγινε η αγωγή για την φροντίδα του στόματος, τροποποιημένη και προσαρμοσμένη στο γεγονός ότι οι μαθητές είχαν από μειωμένη έως καθόλου όραση.

Ακολούθησε η εξέταση στο θεραπευτήριο του σχολείου, τηρώντας όλες τις διαδικασίες περί προσωπικών δεδομένων και με τη συμμετοχή περίπου του 70% εκ του συνόλου των μαθητών, οι οποίοι είχαν προσκομίσει νωρίτερα την γραπτή συγκατάθεση των γονέων τους.

Όλα τα παιδιά συνεργάστηκαν άψογα και έλαβαν δώρο μια οδοντόβουρτσα κι ένα μικρό ξύλινο παιχνίδι στο σχήμα του δοντιού.

Τονίζεται ότι κάθε χρόνο ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιώς επισκέπτεται δεκάδες σχολεία, πραγματοποιώντας δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις και ενημερώνοντας τους μαθητές για τη στοματική τους υγεία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ