ΕΕΣ: Συναντήσεις του νέου Προέδρου με τους επικεφαλής της Δ.Ο.Ε.Σ. και της Δ.Ε.Ε.Σ.

Tην πρώτη επίσημη συνάντηση γνωριμίας με τον Επικεφαλής του Γραφείου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (Δ.Ο.Ε.Σ.) στην Ελλάδα κ. Ruben Cano Revillas, πραγματοποίησε χθες, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Νικόλαος Β. Οικονομόπουλος, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, στα Κεντρικά Γραφεία του Ε.Ε.Σ. στην Αθήνα.

Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα επιβεβαιώνοντας την άριστη και στενή συνεργασία των δύο πλευρών. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε οι δύο άνδρες ανέλυσαν την κατάσταση που διαμορφώνουν στη χώρα μας οι νέες εξελίξεις ως προς το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, όπως επίσης και τους βασικούς άξονες του κοινού Επιχειρησιακού Σχεδίου 2018 για την Ελλάδα, στη βάση του οποίου τοποθετείται η κάλυψη των άμεσων αναγκών των νεοεισερχομένων αιτούντων άσυλο και μεταναστών, αλλά και η ενσωμάτωση των ήδη ταυτοποιημένων προσφύγων. Οι κ.κ. Οικονομόπουλος και Cano συμφώνησαν να βρίσκονται σε ανοιχτή και διαρκή επικοινωνία.

Σημειώνεται ότι ο Ε.Ε.Σ. και η Δ.Ο.Ε.Σ., ήδη από το Μάιο του 2015, οπότε και τέθηκε σε εφαρμογή η πρώτη φάση του έκτακτου σχεδίου ανθρωπιστικής παρέμβασης, συνεργάστηκαν στενά στο πεδίο, παρέχοντας καίριες υπηρεσίες (ιατρονοσηλευτικές, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, χρηματική ενίσχυση, ανακουφιστική βοήθεια, κ.α.), τόσο στους μεταναστευτικούς πληθυσμούς, όσο και στις ευάλωτες κοινότητες υποδοχής εντός των Κέντρων Υποδοχής & Φιλοξενίας, αλλά και ευρύτερα στα αστικά κέντρα.

Σήμερα, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. είχε συνάντηση με την Επικεφαλής και τον Αναπληρωτή Επικεφαλής της Αποστολής της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (Δ.Ε.Ε.Σ.) στη χώρα μας, κ.κ. Sari Nissi και Andrea Acerbis αντίστοιχα.

Η άψογη συνεργασία των δύο μερών διαπιστώνεται σε μια σειρά παρεχομένων υπηρεσιών, που περιλαμβάνουν την αποκατάσταση οικογενειακών δεσμών (RFL), τη διευκόλυνση της επικοινωνίας ευάλωτων μεταναστών και προσφύγων, την αποτελεσματική διαχείριση ιατροδικαστικών θεμάτων και τη διευκρίνιση της τύχης αγνοουμένων. H Δ.Ε.Ε.Σ. έχει χρηματοδοτήσει στο παρελθόν βασικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αναζητήσεων του Ε.Ε.Σ., ενώ έχει συμβάλει στην οργανωτική και στελεχιακή ενδυνάμωσή της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ