Έφηβος ξυπνά από κώμα χωρίς να γνωρίζει τι είναι Κορονοϊός και ενώ έχει βρεθεί 2 φορές θετικός

Ένας έφηβος που βρισκόταν σε τεχνητό κώμα ξύπνησε από αυτό χωρίς να γνωρίζει την ύπαρξη του Κορονοϊού και της πανδημίας, παρότι είχε δύο φορές εξεταστεί για Κορονοϊό και ήταν θετικός ενώ νοσηλευόταν, σύμφωνα με την οικογένειά του. 
 
Σε συνέντευξή της στον Guardian, η θεία του 19χρονου Joseph Flavill, Sally Flavill Smith αναφέρει ότι ο ανιψιός της χρειάστηκε να μπει σε τεχνητό κώμα καθώς χτυπήθηκε από αυτοκίνητο ενώ περπατούσε στο Staffordshire της Αγγλίας την 1η Μαρτίου 2020, δηλαδή μόλις 3 εβδομάδες πριν μπει η χώρα σε lockdown εξαιτίας της πανδημίας του Κορονοϊού. Ο νεαρός τραυματίστηκε πολύ άσχημα στο κεφάλι με αποτέλεσμα να μείνει σε κώμα για 10 ολόκληρους μήνες. 
 
Σε σελίδα στο facebook με την ονομασία Joseph’s Journey όπου η οικογένεια του 19χρονου αναρτά τα νέα της υγείας του, ανέφεραν ότι έχει καταφέρει να έχει μια μέτρια συνειδητή κατάσταση ανταποκρινόμενος σε ερεθίσματα ενώ έχει αρχίσει να ανοιγοκλείνει και τα βλέφαρά του. “Δεν ξέρω από πού να αρχίσω”, λέει η θεία του. “Έναν χρόνο πριν αν κάποιος μου είχε πει τι επρόκειτο να συμβεί τον τελευταίο χρόνο, δεν νομίζω ότι θα τον πίστευα. Δεν έχω ιδέα πώς θα καταλάβει ο Joseph τι είναι αυτό που όλοι περάσαμε.” 
 
“His awareness is starting to improve now but we just don’t know what he knows,” Flavill Smith told The Guardian. “I just don’t know where to start with it. A year ago if someone had told me what was going to happen over the last year, I don’t think I would have believed it. I’ve got no idea how Joseph’s going to come to understand what we’ve all been through.”
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο 19χρονος βρέθηκε θετικός 2 φορές κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του με αποτέλεσμα να μπορεί να τον επισκέπτεται μόνο η μητέρα του κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις. Όπως εξηγεί η θεία του στη συνέντευξή της, όλη η οικογένεια θέλει πολύ να βρεθεί κοντά του για να του συμπαρασταθεί στον αγώνα του αλλά λόγω των περιοριστικών μέτρων αυτό είναι αδύνατο. Ένα ακόμη δύσκολο πράγμα που θα πρέπει να του εξηγήσουν…
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ