Εύκολα κολπάκια για να νικήσετε το ενοχλητικό φριζάρισμα των μαλλιών

Η υγρασία, ο αέρας και ο στατικός ηλεκτρισμός είναι τα αίτια που προκαλούν το φριζάρισμα στα μαλλιά, φαινόμενο ιδιαίτερα ενοχλητικό για όλες τις γυναίκες.

Ειδικά εκείνες τις ημέρες που έχει πετύχει το τέλειο χτένισμα ή τέλειο ίσιωμα και ανοίγοντας τη πόρτα του σπιτιού η υγρασία έχει άλλα σχέδια.

Υπάρχουν μερικά εύκολα κολπάκια που αν τα ακολουθήσετε θα διαπιστώσετε ότι το επίμονο φριζάρισμα θα υποχωρήσει και πλέον δε θα φοβάστε ότι θα καταστραφεί το τέλειο χτένισμα.

1. Χρησιμοποιήστε προϊόντα κατά της θερμότητας

Η συχνή χρήση των εργαλείων styling προκαλούν φθορά στη τρίχα. Για να προστατεύσετε σωστά τα μαλλιά σας πριν από κάθε χρήση ψεκάστε με ένα spray κατά της θερμότητας, αυτό θα κλειδώσει καλύτερα και το χτένισμα.

2. Αποφύγετε να στεγνώνετε τα μαλλιά σας με πετσέτα

Σκουπίζοντας τα μαλλιά με τη πετσέτα εμφανίζονται σημάδια φθοράς, ξηρότητας και ενισχύεται το φριζάρισμα. Ο καλύτερος τρόπος για να σκουπίσετε τα μαλλιά σας εκτός από μια υπέρ-απορροφητική πετσέτα με μικροίνες είναι ένα t-shirt το οποίο θα κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά απορροφώντας σωστά το νερό.

3. Μη ξεχνάτε το conditioner

Μην αμελείτε το conditioner σε κάθε λούσιμο και αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά πριν ξεπλύνετε τα μαλλιά σας. Εκτός του ότι βοηθάει να είναι τα μαλλιά σας λαμπερά τα προφυλάσσει και από όλες τις καιρικές συνθήκες.

4. Αποφύγετε το καθημερινό λούσιμο των μαλλιών σας

Οι ειδικοί επιμένουν να λένε όχι στη καθημερινό λούσιμο των μαλλιών, 2 με 3 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές, καθώς έτσι δε θα στερείτε στα μαλλιά σας τα φυσικά έλαια της τρίχας που είναι και το στοιχείο που τα κάνει από τη φύση τους λαμπερά και υγιή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ