ΕΚΑΒ: Ανεύθυνες οι αναφορές για το θάνατο του Μαχαιρίτσα

Τι απαντά το ΕΚΑΒ στην ΠΟΕΔΗΝ για τη διακομιδή του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Ως ανεύθυνες χαρακτηρίζει η διοίκηση του ΕΚΑΒ τις αναφορές σχετικά με την μη άμεση μεταφορά του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο Νοσοκομείο του Βόλου, σημειώνοντας ότι κανείς δεν μπορεί να βγάζει συμπεράσματα πριν την έκθεση του ιατροδικαστή. Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ με αφορμή του θάνατο του Μαχαιρίτσα σχετικά με τις ελλείψεις ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας Νομού Μαγνησίας. Στην εν λόγω ανακοίνωση σημειώνονταν χαρακτηριστικά ότι «Εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο ΚΥ Αλμυρού θα έφτανε στο περιστατικό σε πολύ λιγότερο χρόνο και θα υπήρχαν ελπίδες για την ζωή του ασθενούς που τυγχάνει να ήταν γνωστός καλλιτέχνης».

Ως απάντηση, το ΕΚΑΒ αναφέρει τα εξής:
«Σχετικά με το τραγικό συμβάν του θανάτου του τραγουδοποιού Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στην Υπηρεσία μας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ στον Βόλο δέχτηκε κλήση στις 04:27 τα ξημερώματα της 9/9/2019 για την περιοχή Πτελέος Μαγνησίας.
Η κλήση διαβιβάστηκε σε Κινητή Μονάδα με Ιατρό (Κ.Ι.Μ.), η οποία αφίχθη στο σημείο στις 05:10. Η Ιατρός της Κινητής Ιατρικής Μονάδας διαπίστωσε το θάνατο του τραγουδοποιού και μάλιστα διαπίστωσε ότι παρουσίαζε υποστάσεις στο κάτω μέρος του σώματός του.
Ακολούθησε η διακομιδή στο νοσοκομείο του Βόλου, με άφιξη στις 06:18, προκειμένου να πραγματοποιηθεί νεκροτομή για τα αίτια θανάτου.
Όσοι ανεύθυνα καταλογίζουν ευθύνες, υπονοώντας ότι ο τραγουδοποιός μπορεί να ζούσε εάν είχε πάει στο σημείο το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Αλμυρού, οφείλουν να γνωρίζουν πως σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση και να επιδεικνύουν σεβασμό στη μνήμη του νεκρού και στον πόνο των οικείων του».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ