Εξώδικο από τον ΦΣΑ στον ΕΦΚΑ για υπέρογκες χρεώσεις των φαρμακοποιών

Ειδοποιήσεις οφειλών προς τους φαρμακοποιούς της Αττικής με αμφισβητούμενα υπέρογκα ποσά, ανήρτησε ο ΕΦΚΑ ζητώντας να καταβάλλουν το ποσό μέσω της ρύθμισης των 120 δόσεων.

Όπως κατήγγηλε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, τα περισσότερα από τα ποσά αυτά είναι λανθασμένα, επειδή δεν έχει γίνει σωστή ενημέρωση του συστήματος του ΕΦΚΑ για τις εισφορές που έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα, γεγονός που οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Ο πρόεδρος του ΦΣΑ Κων. Λουράντος, τόνισε ότι «Παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις μας προς την Διοίκηση του ΕΦΚΑ για διευθέτηση του θέματος, η μόνη απάντηση ήταν η άποψη «να ενταχθούν οι φαρμακοποιοί στην ρύθμιση των 120 δόσεων και….. βλέπουμε». Η ενέργεια αυτή βέβαια δεν αποτελεί λύση, καθώς η ρύθμιση γίνεται επί συγκεκριμένου και αποδεκτού ποσού οφειλής και όχι επί αμφισβητούμενου».

Ο κ. Λουράντος πρόσθεσε: «Αρνούμεθα να χαρακτηριστεί έστω και ένας φαρμακοποιός – μέλος μας, ως οφειλέτης, ενώ έχει καταβάλει τις εισφορές του, όπως αρνούμεθα να οριστικοποιηθούν και οι αμφισβητούμενες οφειλές, μέσω ένταξης στην ρύθμιση των 120 δόσεων».

Γι΄ αυτό, ο ΦΣΑ αποστέλλει εξώδικο στη Διοίκηση του ΕΦΚΑ ώστε να κατέβουν άμεσα οι λανθασμένες αυτές αναρτήσεις οφειλών, και να προβεί άμεσα στη διόρθωση τους.

Όπως τόνισε ο κ. Λουράντος, «ο μοναδικός υπεύθυνος αυτής της κατάστασης είναι ο Φορέας, και είναι απαράδεκτο να μετακυλύει με τέτοια ευκολία την ευθύνη στους φαρμακοποιούς, παρουσιάζοντας τους ανυπόστατα ως οφειλέτες ανύπαρκτων ή υπέρογκων ποσών».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ