Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Υγειονομική κάλυψη στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έχουν εγκατασταθεί, σε ειδικά διαρρυθμισμένο χώρο, στο Κέντρο Πληροφόρησης (επί του πεζοδρόμου της Δ. Αρεοπαγίτου), στο παλαιό μουσείο Ακροπόλεως αλλά και στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνης Αυγερινός, ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, για αποστολή εθελοντών του ΕΕΣ, που θα συνεπικουρούν τον γιατρό – οπλίτη στην επί τόπου περίθαλψη ασθενών στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Η ποδηλατική ομάδα του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του ΕΕΣ περιπολεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και συγκεκριμένα την Τρίτη και την Πέμπτη, αλλά και τα Σαββατοκύριακα, ημέρες που παρατηρείται μεγάλη επισκεψιμότητα, και παρέχει Πρώτες Βοήθειες, όπου αυτό κριθεί αναγκαίο. Παράλληλα, μοιράζει στον κόσμο εμφιαλωμένα νερά.

Οι εθελοντές και το μόνιμο προσωπικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πιστοί στις ανθρωπιστικές αξίες, ήταν καθόλη την διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, σε κεντρικά σημεία της Αθήνας μοιράζοντας κρύο νερό, παγωμένο τσάι και χυμούς, καθώς και αναλώσιμα είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και παρέχοντας Πρώτες Βοήθειες σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες Ελλήνων, προσφύγων και μεταναστών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ