Εμβολιασμοί κατά του Κορονοϊού: πώς θα κλείνουμε ραντεβού 

Σήμερα στις 18.00 η παρουσίαση της πλατφόρμας...

Από σήμερα Δευτέρα 11/1 ανοίγει η πλατφόρμα για την άυλη συνταγογράφηση με σκοπό τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού. Για τους σκοπούς της εξυπηρέτησης του προγράμματος εμβολιασμού κατά του κορονοϊού «Ελευθερία», στη διάθεση των πολιτών μπαίνει και η ψηφιακή πλατφόρμα emvolio.gov.gr, τα ΚΕΠ και 11.000 φαρμακεία σε όλη τη χώρα. Πρώτοι που μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό είναι οι ηλικιωμένοι άνω των 85 ετών προκειμένου να λάβουν την πρώτη δόση του εμβολίου. Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 35.000 πολίτες, μεταξύ των οποίων υγειονομικοί και ηλικιωμένοι που διαμένουν σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. 

Πώς θα μπορεί ο πολιτης να ελέγξει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας:

-Εισαγωγή ΑΜΚΑ και ονοματεπώνυμό στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr και τη web/mobile εφαρμογή.

-Με αποστολή γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό  αποκλειστικής χρήσης (13034).

Πώς γίνεται ο Προγραμματισμός Ραντεβού

Για τους πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λαμβάνουν μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται είναι να επιβεβαιώσουν το ραντεβού:

Συνδεόμενοι με τα στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr. οι πολίτες μπορούν να επιβεβαιώσουν το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034.

Ωστόσο, για τους πολίτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία η διαδικασία θα γίνεται στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία.

Τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία του εμβολιασμού, ο πολίτης θα λαμβάνει email και SMS υπενθύμισης. Παράλληλα, θα λαμβάνει link με τις γενικές οδηγίες πριν τον εμβολιασμό, όπως να είναι απυρετος και να έχει μαζί του τον προσωπικό του κωδικό. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ