Ενθουσιασμός γιατρών για τις 120 δόσεις του clawback

Ο ΙΣΑ και το συντονιστικό όργανο (ΠΟΣΙΠΥ-ΠΟΣΚΕ-ΠΑΣΙΔΙΚ-ΠΑΝΙΔΙ) εκφράζει την ικανοποίησή του για το σχέδιο νόμου για την ρύθμιση σε 120 δόσεις του clawback 2013-2018.

Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας έδειξαν με τα γρήγορα αντανακλαστικά τους και την αποδοχή των προτάσεων ΙΣΑ-Συντονιστικού οργάνου ότι κατανοούν τα προβλήματα των γιατρών, τονίζουν με ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι της ιατρικής κοινότητας. Όπως αναφέρουν, με την συγκεκριμένη ρύθμιση θα δοθεί μια παράταση στην βιωσιμότητα των συμβεβλημένων παρόχων ΠΦΥ με τον ΕΟΠΥΥ μέχρι να ολοκληρωθεί η επαρκής χρηματοδότηση του ΕΟΠΠΥ και η κατάργηση του clawback που είναι ο αντικειμενικός μας στόχος.

Ειδικότερα αναφέρεται ότι μετά από συνάντησή του ΙΣΑ με τον κ. Β. Κικίλια, συμπεριλήφθηκε στις ρυθμίσεις του καταταθέντος στη Βουλή σχεδίου νόμου με τίτλο «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα», διάταξη νόμου (αρθρ. 81) με τίτλο «Ρυθμίσεις οφειλών παροχών ΕΟΠΥΥ» στην οποία ορίζεται ότι : «…..οφειλές των παροχών προς τον ΕΟΠΥΥ, από rebate και clawback για τα έτη 2013- 2018, αυτές δύνανται να εισπραχθούν με τη μορφή δόσεων, ο αριθμός των οποίων δύναται να καθοριστεί έως 120. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας καθορίζονται ο αριθμός των δόσεων, καθώς και κάθε αναγκαία διαδικαστική λεπτομέρεια για την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου».

«Πρόκειται αναμφισβήτητα για μία κατάκτηση του ιατρικού κόσμου, για μία ικανοποίηση ενός δίκαιου και εύλογου αιτήματός μας, που θα δώσει μία ανάσα ζωής στους γιατρούς μέλη μας και τα διαγνωστικά εργαστήρια που όλα αυτά τα έτη της κρίσης κράτησαν όρθιο το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Προσβλέπουμε στην άμεση έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, κάτι για το οποίο είμαστε βέβαιοι, και δηλώνουμε ότι ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να μάχεται με κάθε μέσο για την ικανοποίηση κάθε δίκαιου αιτήματος των ιατρών μελών του και των ασθενών», αναφέρει ο ΙΣΑ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ