Επίσκεψη Κικίλια στον εγκαυματία εθελοντή πυροσβέστη.

Την κάλυψη των εξόδων νοσηλείας, αποθεραπείας και αποκατάστασής αναλμβάνει το Υπουργείο Υγείας.

Τον εθελοντή πυροσβέστη Κυριάκο Καρλαφτόπουλο, που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της πυρκαγιά στην Εύβοια και νοσηλεύεται στο ΚΑΤ επισκέφτηκε σήμερα ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός, μετά την επίσκεψή έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θα θελα να πω ότι πέρα από τον επαγγελματισμό και το καθήκον, όταν ένας Πυροσβέστης ρίχνεται στις φλόγες για να σώσει τις ζωές των συνανθρώπων του ή τις περιούσιες τους ή τον φυσικό μας πλούτο, αυτό είναι κατάθεση ψυχής. Σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας, το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε ως Υπουργείο Υγείας, είναι σεβόμενοι αυτή την προσπάθεια, να καλύψουμε ότι χρειαστεί από τα έξοδα της νοσηλείας, της αποθεραπείας και τέλος της αποκατάστασής του».

Σημείωσε ακόμη ότι  ο κύριος Καρλαφτόπουλος, μετά από ενημέρωση που είχε από τον Διευθυντή της Πλαστικής Χειρουργικής στο ΚΑΤ, έχει εγκαύματα δευτέρου προς τρίτου βαθμού. Καταρχάς θα χειρουργηθεί αύριο το πρωί και πιθανώς να χρειαστούν και άλλες χειρουργικές επεμβάσεις μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως.

«Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω τους Γιατρούς, το Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό στο Νοσοκομείο στην Χαλκίδα και στο Κέντρο Υγείας στα Ψαχνά, όπως και τους Διασώστες και τα Πληρώματα και όλο το ΕΚΑΒ, για την συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια, να στηρίξουμε τον κρατικό μηχανισμό, έτσι ώστε και να μην θρηνήσουμε θύματα στην Εύβοια και κατά το δυνατό να βοηθήσουμε υποστηρικτικά στο έργο που επιτελούν αυτή την στιγμή Πυροσβέστες, Εθελοντές και λοιπό προσωπικό» αναφέρει ο υπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ