Επίσπευση διαδικασιών αναβάθμισης των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ

Με αρωγό το Υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΠΥΥ ενισχύει τις δομές του.

Προτεραιότητα αποτελεί, όπως αποδεικνύεται, για τον Υπουργό Υγείας, η ολοκλήρωση δράσεων που στοχεύουν στη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. ¨Όπως ανακοινώθηκε χθες,  άμεσα προωθείται η λειτουργία νέου φαρμακείου στη Λ. Αλεξάνδρας, η επέκταση των χώρων αναμονής δύο ακόμα φαρμακείων στην Αττική, καθώς και η πρόσληψη φαρμακοποιών.

Σχετικά με τις εν λόγω κινήσεις, ο πρόεδρος του οργανισμού, κ. Βασίλης Πλαγιανάκος είχε αναφερθεί την περασμένη εβδομάδα, κατά την παρουσίαση του μέτρου της διάθεσης των νοσοκομειακών ογκολογικών φαρμάκων, υψηλού κόστους, απευθείας από τον Οργανισμό στις ιδιωτικές κλινικές.

Πιο συγκεκριμένα, με ανακοίνωση του ο οργανισμός περιγράφει αναλυτικά τις αλλαγές, οι περισσότερες από τις οποίες σχεδιάζονταν εδώ και αρκετό καιρό τόσο από τον κ. Πλαγιανάκο όσο και από τον κ. Μπερσίμη. Μεταξύ αυτών ήταν οι προσλήψεις προσωπικού στα φαρμακεία αλλά και οι επεκτάσεις υπαρχόντων δομών και η λειτουργία νέων σε περιοχές που δέχονται πολλούς ασφαλισμένους. Ακόμη, στο προσκήνιο έρχεται και η πρόταση για τη δημιουργία φαρμακαποθηκών του ΕΟΠΥΥ, για την κεντρική παρακολούθηση των παραγγελιών. Πρόκειται για πρόταση που είχε κατατεθεί για πρώτη φορά πριν από 3 χρόνια.

Οι νέες δράσεις:

1. Σε διαδικασία υλοποίησης είναι η επέκταση του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Ομονοίας, όπου θα ετοιμαστεί αίθουσα αναμονής με κλιματισμό και καθίσματα σε χώρο δίπλα στο φαρμακείο εντός της στοάς. Η αναμονή των ασφαλισμένων που προμηθεύονται φάρμακα από το Φαρμακείο της Ομόνοιας, θα πραγματοποιείται από τα μέσα Οκτωβρίου σε κλειστό χώρο, όμορο του φαρμακείου.

2. Τέλη Οκτωβρίου, αναμένεται να γίνει η μεταστέγαση του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ στο Γκύζη, σε νέο κτίριο στη Λ. Αλεξάνδρας, που θα περιλαμβάνει χώρο αναμονής για τους ασθενείς, αλλά και περισσότερα γκισέ για την παράδοση – παραλαβή ΦΥΚ.

3. Περί το τέλος Νοεμβρίου, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνιση/επέκταση του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Καλλιθέας, όπου δημιουργείται χώρος αναμονής για τους ασφαλισμένους.

4. Στην τελική ευθεία είναι η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για μεταστέγαση του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Τούμπας, στην Θεσσαλονίκη.

5. Ολοκληρώνεται η διαδικασία πρόσληψης, εντός του Σεπτεμβρίου, φαρμακοποιών-υπαλλήλων φαρμακείων με σύμβαση για την κάλυψη θέσεων στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, όσο και στο Τμήμα Ελέγχου και Επεξεργασίας Συνταγών. Η σχετική επεξεργασία των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί είναι σε τελικό στάδιο.

6. Υλοποιούμε ένα πολύ σημαντικό έργο που αφορά στη δημιουργία φαρμακαποθηκών και την κεντρική παρακολούθηση παραγγελιών, τον προγραμματισμό ραντεβού παραλαβής φαρμάκων και την διαδικασία αποστολής φαρμάκων κατ’ οίκον.

7. Προχωράμε σε επικαιροποίηση των απαραίτητων πληροφοριών που απευθύνονται στους ασφαλισμένους, στο site του Οργανισμού και αφορούν στα φαρμακεία του Οργανισμού και στα φάρμακα που διακινούνται από αυτά.

Τέλος σε πλήρη λειτουργία αναμένεται να είναι μέσα στον Οκτώβριο μία νέα Περιφερειακή Διεύθυνση στην οδό Ηπείρου, προκειμένου οι ασφαλισμένοι στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, που μέχρι σήμερα στο σύνολό τους απευθύνονται στην ΠΕ.ΔΙ. Αθήνας (στην Αχαρνών), να μπορούν να εξυπηρετούνται από τη νέα ΠΕ.ΔΙ. μειώνοντας την απόσταση που διανύουν αλλά και τους χρόνους εξυπηρέτησης. Παράλληλα η ΠΕΔΙ Αθήνας θα μεταστεγαστεί σε νέο σύγχρονο κτίριο εντός του Νοεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ